Daniel Savu cere şi anchetarea senatorului Volosevici în dosarul primarului Iulian Bădescu

Senatorul PSD Daniel Savu susţine că anchetarea primarului Ploieştilor, Iulian Bădescu (PSD), ar trebui urmată şi de cercetarea fostului primar al urbei, actualul senator PNL Andrei Volosevici. Savu susţine că posibilele finanţări ilegale ale clubului Petrolul Ploieşti de către municipalitate au început din mandatul lui Volosevici, nu al lui Bădescu

06 mart. 2015, 14:39
Daniel Savu cere şi anchetarea senatorului Volosevici în dosarul primarului Iulian Bădescu

Denunţătorul lui Bădescu a apărut pe lângă Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti încă de pe vremea fostului primar, Andrei Volosevici. În mandatul pe care acesta l-a avut la Primăria Ploieşti s-a construit stadionul Petrolul, existând suspiciuni exprimate deja în spaţiul public despre supraevaluarea costurilor. La fel ca şi în mandatul lui Bădescu, cât timp Volosevici a fost primar, echipa Petrolul a primit de la bugetul public, prin hotărâri ale Consiliului Local, finanţări chiar mai mari decât cele aflate acum în discuţie. Suspiciunile despre modul ilegal în care au fost folosiţi aceşti bani în mandatul Volosevici sunt confirmate de rapoarte ale Curţii de Conturi„, scrie Daniel Savu pe site-ul său.

Social-democratul susţine că autorităţile, în pofida acestor indicii, nu au luat nici o măsură în ce-l priveşte pe Volosevici, dar l-au arestat pe Iulian Bădescu, în baza unor denunţuri făcute de apropiaţi ai fostului primar. „Să fie oare vorba despre o dublă masură în abordarea relaţiei dintre Primăria Ploieşti şi Clubul de fotbal Petrolul?”, mai scrie Savu.

Iulian Bădescu, primarul din Ploieşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, informează România TV. Decizia a fost luată, miercuri, de magistraţii Tribunalului Prahova, după ce, marţi, Bădescu a fost reţinut de procurorii DNA.

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu, a fost dus, miercuri, cu ambulanța la sediul Tribunalului Prahova, unde s-a judecat cererea procurorilor privind arestarea preventivă a acestuia.

După aflarea deciziei judecătorilor, Bădescu a declarat că ”este incredibil ceea ce se întâmplă”.

”Nu există nicio altă probă. Este o justiție sovietică. Nu înțeleg de ce în România se întâmplă aceste lucruri”, a spus Bădescu.

El a arătat că funcția de primar este considerată în prezent ”un pericol public”. ”Eu ca primar sunt considerat pericol public. Funcția de primar este considerată acum pericol public”, a menționat edilul.

Citeşte şi Primarul din Ploieşti, arestat. Iulian Bădescu a LEŞINAT la Tribunal şi a fost dus la SPITAL

De asemenea, el susține că ”probabil” procurorii se așteaptă ca prin exercitarea acestei presiuni, el să dea declarații cu privire la alte persoane. ”Este incredibil. Nu-mi explic cum se întâmplă așa ceva, probabil că domnii procurori pun presiune și se așteaptă de la mine să spun ceva despre cineva. Nu vor primi așa ceva”, a adăugat Bădescu.

Decizia instanței cu privire la arestarea preventivă a primarului Bădescu nu este definitivă.

Citeşte şi: Primarul din Ploieşti, dus la spital după ce a fost REŢINUT

Iulian Bădescu a fost reţinut marţi de procurorii DNA Ploieşti, fiind acuzat că ar fi cerut şi primit mită de la patronul Petrolul Ploieşti, Daniel Capră, pentru a facilita finanţarea echipei de fotbal de la bugetul local.

Înainte ca instanţa să se pronunţe asupra cererii de arestare preventivă, avocatul primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat că acuzaţia procurorilor de luare de mită se bazează pe denunţul formulat de Daniel Capră şi susţinut în calitate de martori de fratele şi concubina acestuia. Toţi aveau atribuţii în conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti când Primăria plătea de la bugetul local primele fotbaliştilor.

Iulian Bădescu a fost dus, marţi seara, la spital pentru că i s-a făcut rău imediat după ce a fost reținut.

Iulian Bădescu a fost internat la Secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Surse medicale au declarat presei că primarul Ploieștiului a fost dus, inițial, la spitalul din municipiul Câmpina, oraș în care se află arestul IJP Prahova, aici constatându-se că are tensiunea și glicemia crescute și fiind ulterior transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Primarul Iulian Bădescu era cunoscut dinainte ca având unele probleme de sănătate, el fiind bolnav cronic.

Bădescu a fost reținut marți de procurorii anticorupție, după șapte ore de audieri, într-un dosar privind infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu.

Citeşte şi: Angajatele din primăria Ploieştilor, acuzate alături de Iulian Bădescu, au fost puse sub control judiciar

La ieșirea din DNA Ploiești, el a spus că a fost reținut în urma unui denunț făcut de unul dintre finanțatorii FC Petrolul Ploiești, Daniel Capră, care este arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de DIICOT Ploiești.

”Nu înțeleg de ce DNA nu privește lucrurile în ansamblu. Nu este absolut nicio dovadă, numai un denunț al domniei sale corelat cu o acuzație de abuz în serviciu. Sper ca instanța de judecată să-și spună cuvântul’, a declarat Bădescu.

Întrebat dacă este adevărat că a luat mită, Bădescu a negat.

„Zice că am negociat cu el (cu Daniel Capră — n.r) atunci când nici nu era în Consiliul de Administrație. (…) În luna august, nu știu când, a zis (Daniel Capră — n.r.) că mi-a dat ceva, după ce a negociat în ianuarie și februarie cu mine, lucru total fals”, a afirmat Iulian Bădescu.

În același dosar mai sunt urmărite penal sub control judiciar secretarul Primăriei Ploiești, Oana Iacob, și jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz în serviciu.