Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar, pe cauţiune de un milion de euro. Fostul primar de la sectorul 1 e acuzat de luare de mită

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a plecat sâmbătă dimineață de la sediul DNA după o noapte de audieri, el fiind vizat în două dosare.

21 nov. 2020, 08:40
Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar, pe cauţiune de un milion de euro. Fostul primar de la sectorul 1 e acuzat de luare de mită

Daniel Tudorache a fost pus pus sub control judiciar de procurorii DNA, iar fostul edil trebuie să plătească o cauțiune de un milion de euro, el fiind acuzat de luare de mită. Soția sa trebuie să plătească o cauțiune de 200.000 de euro. Tudorache va contesta în instanță cauțiunea stabilită de procurori.

Daniel Tudorache este suspect în două dosare de corupție, pentru luare de mită și spălare de bani. Unul dintre dosare privește achizițiile de tablete pentru elevi, iar al doilea are în vedere fapte din 2007.

Sâmbătă dimineaţa, la ieşirea de la audieri, apărătorul fostului edil a precizat că este vorba despre două dosare – unul care vizează achiziţiile de tablete, care, din punctul său de vedere, „au fost complet legale”, iar în celălalt „sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006 – 2007”.

La DNA a fost audiată de procurori şi fosta soţie a lui Dan Tudorache şi încă o persoană, după cum a precizat avocatul.

Consider că în momentul acesta beneficiem de prezumţie de nevinovăţie, am mici critici de făcut, dar le voi face în faţa instanţei, în principiu pentru că cred că vom contesta măsurile luate azi„, a spus apărătorul lui Tudorache.

Daniel Tudorache este acuzat de luare de mită, fiind vizat de ancheta privind achiziţia de tablete pentru învăţământul online, dar şi în alte dosare ce vizează fapte de corupţie şi altele asimilate corupţiei, după cum se arată şi în comunicatul emis joi de DNA.

Procurorii DNA au făcut joi percheziţii la mai multe adrese din Capitală şi judeţul Ilfov „în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”, arată un comunicat al instituţiei.

Între locaţiile percheziţionate au fost locuinţa fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, şi cea a fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. La sediul DNA a ajuns joi după-amiază şi fostul primar al Sectorului 5, social-democratul Daniel Florea. El a declarat că a fost citat în calitate de martor, dar că nu are mai multe detalii.


loading...
Partenerii noștri