Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, audiat la DNA în dosarul achiziţiei de tablete

Fostul primar al Sectorului 1 este audiat vineri la DNA, în dosarul achiziţiilor de tablete pentru elevii care desfăşoară cursurile online, după joi procurorii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, printre cei vizaţi fiind şi Tudorache şi Marian Vanghelie.

20 nov. 2020, 19:53
Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, audiat la DNA în dosarul achiziţiei de tablete

Daniel Tudorache este vizat de ancheta privind achiziţia de tablete pentru învăţământul online, dar şi în alte dosare ce vizează fapte de corupţie şi altele asimilate corupţiei, după cum se arată în comunicatul emis joi de DNA.

Procurorii DNA au făcut joi percheziţii la mai multe adrese din Capitală şi judeţul Ilfov „în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”, arată un comunicat al instituţiei.

Între locaţiile percheziţionate sunt locuinţa fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, şi cea a fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

La sediul DNA a ajuns joi după-amiază şi fostul primar al Sectorului 5, social-democratul Daniel Florea. El a declarat că a fost citat în calitate de martor, dar că nu are mai multe detalii.

„Am fost sunat, rugat să vin în calitate de martor, asta am făcut. Deocamdată nici eu nu ştiu absolut nimic. (…) Decât în calitate de martor, dar nu ştiu în ce dosar”, a declarat Daniel Florea.

Daniel Tudorache a declarat că în spatele anchetei se află Clotilde Armand

„Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume ACHIZIŢIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.

Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a inceput prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au “pupat inelul”. Revenind la percheziţie, am pus la dispoziţia organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia şi onoarea.

Nu am fost «ridicat», «dus la audieri», «reţinut» sau subiect al vreunei alte acţiuni spectaculoase şi nici nu mi s-a adus la cunoştinţă ca aş avea calitatea de “suspect” sau «inculpat» în vreun dosar. Mai multe detalii nu ştiu în acest moment, însă vă voi ţine la curent cu orice noutate. Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităţilor, pentru că, aşa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns. Şi, cel mai important, sunt liniştit şi mândru în legătură cu activitatea desfăşurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1”, a scris Daniel Tudorache joi pe Facebook.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la foştii primari Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie. Daniel Florea, audiat ca martor la DNA