Daniel Tudorache contestă cauţiunea de 1 milion de euro: „Mai bine mă arestaţi, că nu am de unde plăti”

Fostul primar al Sectorului 1 şi fosta sa soţie, actuală parteneră, Adina Tudorache, s-au prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti, unde sunt judecate contestaţiile celor doi cu privire la măsura controlului judiciar pe cauţiune impusă de DNA.

27 nov. 2020, 10:05
Daniel Tudorache contestă cauţiunea de 1 milion de euro: „Mai bine mă arestaţi, că nu am de unde plăti”

Daniel Tudorache, fostul edil al Sectorului 1, este acuzat de DNA de complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar cauţiunea stabilită pentru controlul judiciar este de un milion de euro, cuantum considerat prea mare de Tudorache, care susţine că nu dispune de o asemenea sumă. Cauţiunea pentru Adina Tudorache, partenera sa, a fost stabilită la 200.000 de euro.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de G4Media, săptămâna trecută, în fața procurorului Ana Dana de la Direcția Națională Anticorupție, care coordonează cercetările, Daniel Tudorache a spus că preferă să îl aresteze decât să îl pună să plătească o astfel de cauțiune.

Daniel Tudorache este acuzat în ancheta legată de achiziţia de tablete

Daniel Tudorache este suspect în două dosare de corupție, pentru luare de mită și spălare de bani. Unul dintre dosare privește achizițiile de tablete pentru elevi, iar al doilea are în vedere fapte din 2007.

La ieşirea de la audieri, apărătorul fostului edil a precizat că este vorba despre două dosare – unul care vizează achiziţiile de tablete, care, din punctul său de vedere, „au fost complet legale”, iar în celălalt „sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006 – 2007”.

La DNA a fost audiată de procurori şi fosta soţie a lui Dan Tudorache şi încă o persoană, după cum a precizat avocatul.

„Consider că în momentul acesta beneficiem de prezumţie de nevinovăţie, am mici critici de făcut, dar le voi face în faţa instanţei, în principiu pentru că cred că vom contesta măsurile luate azi„ a spus apărătorul lui Tudorache.

Daniel Tudorache este acuzat de luare de mită, fiind vizat de ancheta privind achiziţia de tablete pentru învăţământul online, dar şi în alte dosare ce vizează fapte de corupţie şi altele asimilate corupţiei.

Citeşte şi: DOSAR 10 AUGUST. Tribunalul Bucureşti amână cererea DIICOT de redeschidere a anchetei UPDATE