Daniel Tudorache, obligat de instanţă să nu mai facă nicio declaraţie despre IRIDEX. Hotărârea nu e definitivă

Hotărâre fără precedent în România, pronunțată în urmă cu puțin timp de judecătorii de la Tribunalul București. Unul dintre cei mai cunoscuți primari din țară, edilul Sectorului 1 din Capitală, a fost obligat de instanță să nu mai facă nicio declarație publică cu privire la activitatea unei companii private.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 15:37
Daniel Tudorache, obligat de instanţă să nu mai facă nicio declaraţie despre IRIDEX. Hotărârea nu e definitivă

Hotărâre bizară în România, pronunțată în urmă cu puțin timp de judecătorii de la Tribunalul București. Unul dintre cei mai cunoscuți primari din țară, edilul Sectorului 1 din Capitală, a fost obligat de instanță să nu mai facă nicio declarație publică cu privire la activitatea unei companii private.

”Admite în parte cererea. Obligă pârâtul (n.red. – Dan Tudorache) să înceteze răspândirea, pe orice cale, de afirmaţii în legătură cu activitatea reclamantei (n.red. – IRIDEX), de genul şi/sau natura celei publicate la data de 24.03.2020, pe pagina publicației Agerpres sub titlul ,, Tudorache: Solicit Gărzii Naţionale de Mediu să dispună încetarea activităţii depozitului de deşeuri operat de Iridex Group. Respinge restul pretențiilor ca neîntemeiate. Obligă pârâtul la plata sumei de 20 de lei către reclamantă cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare”, este hotărârea prin care judecătorii îl forțează pe Dan Tudorache să înceteze de îndată orice afirmație privind compania care a formulat acțiunea, scrie gandul.ro

Primarul solicitase anterior Gărzii Naţionale de Mediu să dispună încetarea activităţii depozitului de deşeuri operat de IRIDEX GROUP.

BOMBĂ ECOLOGICĂ. „Este o problemă stringentă în Sectorul 1. Oamenii se plâng datorită mirosului în anumite perioade ale zilei. Noi am făcut hârtii către Garda de Mediu şi ideal ar fi să putem închde groapa. Cum fac ei acum înseamnă că nu îşi fac treaba, procedurile de izolare a stratului de gunoi”a declarat atunci pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a precizat că a primit foarte multe sesizări de la cetăţeni pe această problemă încă din campania electorală.

Groapa de gunoi de la Chiajna funcţionează din anul 2000, însă problemele reclamate de bucureşteni au început să apară, tot mai des, în ultimii ani. Astfel, deşi dezvoltatorii imobiliari au vândut terenuri în zonă la preţuri mari pentru că ar fi departe de poluarea din oraş, tocmai poluarea aerului îi face acum pe oameni să regrete acest lucru.

Iridex: Mirosurile care îi deranjează pe oameni sunt periodice, ceea ce înseamnă că nu sunt de la noi, pentru că noi lucrăm tot timpul