Dănuţ Lupu a aflat data exactă când va ieşi din închisoare. Fostul fotbalist are motive de bucurie

Dănuţ Lupu are de ispăşit o condamnare de şapte luni şi zece zile, cu executare, pentru că a condus fără permis, şi nu va beneficia de regim deschis deoarece nu s-a predat în termenul legal, fiind în vacanţă în Dubai.

01 nov. 2023, 19:37
Dănuţ Lupu a aflat data exactă când va ieşi din închisoare. Fostul fotbalist are motive de bucurie

Fostul mare internațional Dănuţ Lupu urmează să fie mutat în una dintre cele mai luxoase celule din Penitenciarul Rahova, inaugurate chiar de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în urmă cu aproximativ o săptămână.

Lupu a fost condamnat definitiv, în 2 octombrie, la 7 luni și 10 zile de închisoare pentru conducere fără permis. Pentru că, la momentul respectiv, acesta era plecat în străinătate, s-a predat abia șase zile mai târziu, pe Aeroportul Henri Coandă, după ce autoritățile îl dăduseră deja în urmărire internațională.

Imediat după ce a coborât din avion, Lupu a fost preluat în cătușe și dus direct la Penitenciarul Rahova, unde, conform procedurii, a fost băgat în carantină, pentru 21 de zile.

Pe perioada carantinei, acesta a fost cazat într-o cameră situată în Secția a 2-a, folosită, în trecut, pentru încarcerarea deținuților violenți sau cu tendințe suicidale, potrivit informaţiilor obţinute de Gândul.

Citeşte şi: Lovitură devastatoare pentru Cristian Cioacă. A fost dat în judecată: „Ce credea, că scapă de noi?”

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), la sfârșitul săptămânii trecute, la Rahova s-a întrunit comisia care a stabilit regimul de executare pentru fostul fotbalist, dar și data la care acesta poate fi eliberat condiționat, în cazul în care, până atunci, nu comite nicio abatere.

Ca urmare, potrivit surselor citate, Lupu își va executa pedeapsa în regim deschis și se va putea întoarce acasă la data de 3 martie 2024, adică va petrece acasă sărbătorile de Paște.

Totodată, spun sursele citate, după ce a ieșit din carantină, Lupu ar fi fost transferat, temporar, la Secția a 3-a, destinată deținuților protejați, urmând ca, din zilele următoare, să fie mutat în nou înființata Secție a 8-a. Este vorba despre celule mari, spațioase, complet noi, destinate exclusiv condamnaților cu regim de executare deschis și semideschis. La inaugurarea acestor celule de lux, date în folosință începând cu data de 1 noiembrie, a participat inclusiv ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Ca urmare, Lupu nu va mai fi transferat la Penitenciarul Jilava, așa cum s-a speculat, ci va rămâne la Rahova, până martie, când ar putea reveni acasă.

Citeşte şi: Tatăl Cătălinei Ponor, Florin Bărbăscu, condamnat definitiv la închisoare după ce a bătut doi poliţişti