Dănuţ Lupu a ieşit din închisoare: „Eu nu am făcut accident, nu m-au prins drogat, nu am omorât pe nimeni!”

Fostului internațional i-a fost aprobată cererea pentru eliberare după șase luni, deși a fost condamnat inițial la șapte luni, după ce a condus în repetate rânduri fără să aibă permisul valabil.

03 apr. 2024, 20:20
Dănuţ Lupu a ieşit din închisoare: „Eu nu am făcut accident, nu m-au prins drogat, nu am omorât pe nimeni!”

Dănuţ Lupu a ieşit din închisoare. “Sunt cel mai fericit om, de abia aștept să ajung acasă, să-mi îmbrățișez familia”, a transmis Lupu.

La ieșirea din penitenciar, Dănuț Lupu a avut o reacție nervoasă la adresa jurnaliștilor. ”Ce să vorbesc? Eu cred că până la urma urmei am făcut o greșeală, am plătit pentru ea. Regret ceea ce am făcut, nu cred că mai are rost…

Merg acasă, am o familie, am ce face. O să merg și o să fac tot posibilul pentru a-mi recupera carnetul. În momentul în care îl voi lua, voi conduce iar.

Nu vă înțeleg, să respect regulile de circulație… Eu nu am făcut accident, nu m-au prins drogat, nu am omorât pe nimeni!”, a spus Dănuț Lupu, la ieșirea din închisoare.

„Mi-am îndeplinit fracția, regret fapta și doresc sa mă întorc acasă alături de ai mei”, i-a transmis Dănuț Lupu judecătorului, în momentul în care a solicitat să fie eliberat condiționat.

Adrian Mutu a demisionat de la CFR Cluj. „A fost o umilinţă prea mare peste care nu pot să trec!”

Astfel, după cinci luni petrecute în spatele gratiilor, fostul fotbalist de la Dinamo și Rapid revine în libertate. Înainte de a fi trimis în spatele gratiilor, Dănuț Lupu era angajatul Clubului Sportiv Dinamo București.

Dănuț Lupu a fost aproape să revină în libertate la începutul lunii martie. Acum o lună, primise aprobarea pentru eliberarea condiționată, însă procurorii Parchetului au făcut apel. Recursul a fost judecat, iar Dănuț Lupu a avut câștig de cauză. ”În dosarul penal 5591/302/2024 condamnatul Lupu Dănuț. Respinge contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București împotriva sentinței penale nr. 651/07.03.2024 a Judecătoriei Sectorului 5 București de eliberare Condiționată”, se arată în decizia instanței.

În timpul audierilor de la începutul lunii martie, avocatul lui Dănuț Lupu a transmis că fostul internațional poate fi reintegrat imediat în societate și să aibă un loc de muncă. Avocatul anunța că există o ofertă de la Dinamo.

Simona Halep a primit un nou wild card la fostul turneu al lui Ion Ţiriac. Când va intra în concurs şi cu ce nume grele se va duela

”Clientul meu se va reintegra în societate. În acest moment are o propunere de la Dinamo, să fie angajat ca director sportiv. În plus, trebuie să facă o operație pentru afecțiunea de care suferă”, a spus avocatul Ingrid Miclăuș.

Minuta deciziei de eliberare: 
Solutia pe scurt: În baza art. 587 Cod procedură penală şi art. 95 din Legea nr. 254/2013, admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la persoana condamnată LUPU DĂNUŢ. În baza art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate de sub puterea m.e.p.î. nr. 134/2023 emis în baza st. pen. nr. 79/2023 a Judecătoriei Cornetu, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni şi 10 zile închisoare, dacă nu este arestat în altă cauză. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi 17.05.2024 constituie termen de supraveghere.

Atrage atenţia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocării liberării condiţionate, în cazul în care va mai comite noi infracţiuni. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că a fost asistat juridic de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 07.03.2024.