Dănuţ Lupu ar putea fi eliberat din închisoare joi. Problemele cu legea ale fostului fotbalist nu se opresc aici

Cererea de eliberare condiționată a lui Dănuţ Lupu, fost jucător la Dinamo și Rapid, va fi judecată joi, 7 martie, astfel că acesta ar putea ieşi din penitenciar, dar problemele sale nu se încheie.

06 mart. 2024, 20:10
Dănuţ Lupu ar putea fi eliberat din închisoare joi. Problemele cu legea ale fostului fotbalist nu se opresc aici

Dănuț Lupu își ispășește, la Penitenciarul Rahova, pedeapsa primită după ce a fost condamnat pentru că a condus fără permis în mai multe rânduri. Fostul internațional român, oficial al Clubului Sportiv Dinamo în momentul deciziei instanței, a primit, la începutul lunii octombrie, un mandat de executare pentru 7 luni și 10 zile.

Plecat din țară în acel moment, Lupu a fost dat în urmărire internațională și reținut, direct de la scara avionului, după ce s-a întors dintr-o vacanță.

După ce a stat după gratii cinci luni și, astfel, a efectuat fracția minimă cerută de lege, Dănuț Lupu ar putea fi eliberat zilele viitoare, asta după ce avocații fostului fotbalist au formulat, pe 23 februarie, o cerere de eliberare condiționată, care se va judeca joi, 7 martie.

Citeşte şi: Legea 2 Mai a fost votată! Traficanții de droguri nu mai pot primi pedeapsă cu suspendare. Alina Gorghiu: „Trebuie să ne protejăm copiii de traficul de droguri”

Chiar dacă va fi liberat condiționat, Dănuț Lupu se poate reîntoarce după gratii, și asta pentru că la judecătoria Sectorului 3 este vizat de un alt proces pentru aceleași acuzații de conducere fără permis. De această dată îi are alături ca inculpați pe propria soție și un apropiat.

Pe 18 iunie 2022, fostul fotbalist ar fi condus, în București, o mașină, deși avea permisul de conducere anulat încă din 2001. Ca să scape de al treilea dosar penal, potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, ar fi declarat că nu el s-a aflat la volan. Cei doi martori, soția și pretinsul șofer, au fost acuzați că ar fi mințit în anchetă. Dosarul celor trei se află deocamdată în cameră preliminară.

Citeşte şi: Simona Halep revine pe teren în mai puţin de două săptămâni. Jucătoarea româncă a primit wild card la turneul cu premii de 17 milioane de dolari