Legea 2 Mai a fost votată! Traficanții de droguri nu mai pot primi pedeapsă cu suspendare. Alina Gorghiu: „Trebuie să ne protejăm copiii de traficul de droguri”

Marți, Camera Deputaților a adoptat Legea "2 Mai", care propune să elimine opțiunea de executare a pedepsei sub supraveghere pentru cazurile de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

05 mart. 2024, 12:48
Legea 2 Mai a fost votată! Traficanții de droguri nu mai pot primi pedeapsă cu suspendare. Alina Gorghiu: „Trebuie să ne protejăm copiii de traficul de droguri”
Legea 2 Mai a votată! Traficanții de droguri nu mai pot primi pedeapsă cu suspendare. Alina Gorghiu: „Trebuie să ne protejăm copiii de traficul de droguri”

Într-o ședință desfășurată marți, Camera Deputaților a votat în favoarea adoptării Legii „2 Mai”. Această inițiativă legislativă are ca obiectiv principal eliminarea opțiunii de a executa pedepsele sub supraveghere în cazul infracțiunilor grave precum traficul de droguri de mare risc și traficul internațional de droguri de mare risc. Astfel, legislația propusă urmărește să întărească sancțiunile pentru astfel de infracțiuni, în conformitate cu preocupările legate de combaterea traficului de droguri și de asigurarea unui cadru legal mai riguros în acest sens.

Citește și: Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, continuă să sfideze. Ce le-a spus șoferul drogat judecătorilor: „Nu am spus asta până acum”

Această lege vizează completarea Legii nr. 143/2000 și modificarea Legii nr. 194/2011 pentru a majora pedepsele și pentru a elimina posibilitatea de a executa pedeapsa sub supraveghere în cazurile de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a vorbit despre importanța adoptării acestei legi și despre necesitatea ei, în contextul în care ne confruntăm cu un val de tragedii provocate de consumul de droguri.

„Mi-am dorit tare mult ca legea 2 mai să fie votată de Parlamentul României și astăzi s-a întâmplat. Ce aduce nou? Faptul că traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Nu poți să vină cocaină sau heroină, să distrugi vieți și după să umbli liber pe străzi. Locul traficanților este la închisoare. Nu mai avem voie să asistăm la încă o tragedie ca cea de la 2 Mai. Să fie clar! Avem nevoie de legi de partea victimelor, pentru că trebuie să ne protejăm copiii de traficul de droguri”, a declarat Alina Gorgiu, ministra Justiției, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Victor Ciutacu, despre testarea lui Ionuț Lupescu la Primăria Capitalei: „Dacă-l întreabă Nicușor Dan de conducte și PUZ-uri, se închide brusc la nonstop”