Dănuț Lupu s-a predat autorităților române pe Aeroportul Otopeni, după ce s-a întors din Dubai. Fostul fotbalist își va petrece următoarele șapte luni la Penitenciarul Rahova

Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni de închisoare, iar astăzi s-a predat autorităților ca să fie încarcerat la Rahova.

08 oct. 2023, 16:19

Dănuț Lupu se afla în afara țării atunci când a primit verdictul, iar în cursul zilei de duminică s-a întors în România. Polițiștii l-au așteaptat la Aeroportul Otopeni pentru a-l duce la penitenciar. A fost încătușat de cum a aterizat pe pământul românesc.

Citește și Român plecat de șase ani la muncă în Belgia privește cu regret în urmă. „Păru-i alb, nu m-am ales nici cu case, nici cu bogății. Cea mai mare problemă e că viața ne zboară“

Dănuț Lupu a anunțat de acum câteva ore că astăzi se întoarce din Dubai și se predă autorităților.

„Voi ajunge astăzi în România să mă predau. Vin din Dubai, acolo unde am fost cu soția mea. Voi ateriza astăzi în România. Sper din tot sufletul ca la aeroport să nu se facă spectacol și lucrurile să decurgă normal, astfel încât toată lumea să își facă datoria. Bineînțeles, eu îmi voi duce crucea, dar sper că voi fi lăsat să fac asta cu demnitate. Mă predau astăzi, pentru azi erau și biletele de avion de întoarcere. Îmi voi ispăși pedeapsa pe care am primit-o conform legii. Din acest moment nu o să mai dau niciun fel de declarație și sper ca toată lumea să fie bine, în special familia mea”, a spus Dănuț Lupu, potrivit Fanatik.

Dănu Lupu a fost condamnat la închisoare fiindcă a condus în mod repetat fără să aibă permis de conducere. Decizia a fost anunțată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti. El a fost dat în urmărire, figurând pe lista persoanelor urmărite, pe site-ul Poliţiei Române.

Citește și Cornel Petreanu, unul dintre medicii de la Institutul „Marius Nasta” anchetați pentru șpagă, a murit într-un accident rutier. Ar fi vrut să se sinucidă

„Împotriva celui în cauză, Judecătoria Cornetu a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.134 din 02.10.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 7 luni şi 10 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se precizează pe site.

În apărarea sa, fostul fotbalist de la Dinamo, Rapid și naționala României (a jucat la Mondialul din 1990) a spus că regretă faptele, însă trebuia să ajungă la spital și, în absența unui taxi, a condus fără permis.