Dănuț Lupu se pregătește de eliberare, dar poate fi încarcerat din nou, în orice clipă. Pentru ce faptă mai este acuzat

Fostul fotbalist internațional Dănuț Lupu a primit undă verde pentru ieșirea condiționată din închisoare, unde mai are de stat câteva luni bune. Din păcate pentru el, însă, este posibil să se întoarcă în spatele gratiilor pentru o altă faptă.

23 feb. 2024, 13:44
Dănuț Lupu se pregătește de eliberare, dar poate fi încarcerat din nou, în orice clipă. Pentru ce faptă mai este acuzat

Dănuț Lupu este la un pas de eliberarea condiționată, ca urmare a deciziei judecătorilor. Inițial, fusese condamnat la 7 luni și 10 zile de detenție, însă este posibil să părăsească penitenciarul mai devreme. Totuși, există riscul ca fostul internațional să nu se bucure prea mult de libertate pentru că este acuzat și de altă faptă penală.

Citește și: Dănuţ Lupu, viaţă de nabab în puşcărie. Fostul fotbalist are televizor la liber şi poate face ce vrea între orele 7:00 şi 22:00

Dănuț Lupu se pregătește de eliberare, dar poate fi încarcerat din nou, în orice clipă

Șefii Penitenciarului de Maximă siguranță Rahova au ajuns la concluzia că Dănuț Lupu a stat suficient după gratii, fiind condamnat, inițial, la 7 luni și 10 zile de detenție. O comisie specială i-a dat undă verde pentru liberarea conditționată înainte de a-și fi ispășit întreaga pedeapsă.

Dănuț Lupu, care va împlini săptămâna viitoare 57 de ani, a fost încătușat în octombrie, pe aeroportul internațional Otopeni, când s-a întors din Dubai. Pe numele fostului fotbalist era deja emis mandatul de executare a 7 luni și 10 zile de închisoare după ce a fost prins de două ori că a condus fără permisul care îi fusese anulat. Cererea de liberare condiționată va trebui însă judecată de instanță. Dănuț Lupu a executat fracția minimă cerută de lege, de două treimi din pedeapsă și a mai câștigat câteva zile pentru că a muncit în închisoare.

Chiar dacă va fi liberat condiționat, Dănuț Lupu se poate reîntoarce după gratii, și asta pentru că la judecătoria Sectorului 3 este vizat de un alt proces pentru aceleași acuzații de conducere fără permis. De această dată îi are alături ca inculpați pe propria soție și un apropiat.

Pe 18 iunie 2022, fostul fotbalist ar fi condus, în București, o mașină, deși avea permisul de conducere anulat încă din 2001. Ca să scape de al treilea dosar penal, potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, ar fi declarat că nu el s-a aflat la volan. Cei doi martori, soția și pretinsul șofer, au fost acuzați că ar fi mințit în anchetă. Dosarul celor trei se află deocamdată în cameră preliminară.

Citește și: Dănuț Lupu, viață grea în închisoare! Fostul mare fotbalist a căzut în dizgrația pușcăriașilor, după ce a făcut o greșeală uriașă