Darius Vâlcov a picat testul poligraf

Publicat: Joi, 21 Mai 2015 20:37 // Actualizat: Joi, 21 Mai 2015 20:46 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost supus testului poligraf în timpul anchetei DNA, însă el a picat testul atunci când a negat că ar fi primit mită de la omul de afaceri Theodor Berna.

Foto: economica.net

În rechizitoriul prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, se arată că acesta a solicitat anchetatorilor să fie examinat cu tehnica poligraf.

Potrivit raportului de constatare criminalistică din 18 mai 2015 al IGPR, lui Vâlcov i s-au pus următoarele întrebări: "Ați primit, în mod direct, vreo sumă de bani de la Theodor Berna în legătură cu contractele încheiate între SC Tehnologica Radion SRL și Compania de Apă Olt, la sediul Tehnilogica Radion"; "Ai spălat vreo sumă de bani provenită de la Tehnologica Radion prin societățile SC Plus Confort, SC Cafmin, SC MKS Still Grand Serv SRL și SC Bogmar PRO Design?"; "În afară de ceea ce mi-ai spus, ai controlat activitățile comerciale dintre firmele SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL, SC City Hotel &Louge SRL, SC Enero Prod SRL, SC Rupiah SRL și SC Aceti SRL".

La toate aceste întrebări, Darius Vâlcov a răspuns "Nu", însă aceste răspunsuri "au provocat modificări specifice comportamentului simulat".

Și Minel Prina, actualul primar al municipiului Slatina, a solicitat un test poligraf, însă s-a răzgândit pe motiv că specialistul criminalist din cadrul IGPR nu ar fi unul independent și, pe cale de consecință, lipsit de obiectivitate.

Citeşte şi DARIUS VÂLCOV a fost trimis în judecată

Procurorii DNA susțin că de fapt Minel Prina a cerut să fie supus la testul poligraf în speranța că solicitarea va fi respinsă, pentru a putea ulterior să invoce credibilitatea afirmațiilor sale, în sensul că nu a primit vreodată vreo sumă de bani de la Theodor Berna, pentru a o remite lui Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Alături de Darius Vâlcov au fost deferiți justiției Lucian Petruț Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante (SC Compania de Apă Olt SA), în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în Slatina, Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate, conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

Suma totală primită de Vâlcov de la Theodor Berna a fost de 2 milioane euro.

Citeşte şi Darius Vâlcov l-a turnat pe Vasile Blaga la DNA. Ce acuzaţii îi aduce. REACŢIA fostului şef PDL

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mai 10:03
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
TREBUIE SA AVETI DORINTA INTENSA , ARZATOARE, DE A FI MAI MULT DECAT ATI FOST VREODATA INAINTE.Asta scrie, celebrul Brian Tracy in cartea" Succesul in viata". Cautam urgent, colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial.Incheiem contract de comision. Pentru detalii, trimiteti mesajul"PROIECT" la adresa: [email protected]
21 mai 23:38
...el a picat testul atunci când a negat că ar fi primit mită de la omul de afaceri Theodor Berna. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
21 mai 20:50
Votează email 0 email
...a picat testul atunci când a negat că ar fi primit mită de la omul de afaceri Theodor Berna. Citește mai departe… : Darius Vâlcov a picat testul poligraf ...
21 mai 20:43
...SEO" rel="me" target="blank">www.googlewebmaster.ro pentru oferta completa de Promovare SEO.
Citeste mai departe pe Romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H