Darius Vâlcov a rămas fără diploma de doctor în Finanțe. Tribunalul București a admis cererea de anulare făcută pentru plagiat

Tribunalul București a hotărât, miercuri, să admită cererea Academiei de Studii Economice București de a anula diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

20 ian. 2021, 20:58
Darius Vâlcov a rămas fără diploma de doctor în Finanțe. Tribunalul București a admis cererea de anulare făcută pentru plagiat

Darius Vâlcov a rămas fără diploma de doctor în Finanțe. Comisia de lucru a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare( CNATDCU), care a analizat dosarul de plagiat în acest caz, a concluzionat că aproximativ 50 de pagini, reprezentând 23% din teza de doctorat a fostului consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori.

Darius Vâlcov a rămas fără diploma de doctor în Finanțe. Tribunalul București a admis cererea de anuluare făcută pentru plagiat

”În urma analizei efectuate am constatat că teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul Vâlcov D. Darius Bogdan la Academia de Studii Economice din Bucureşti include texte copiate din alţi autori fără ca acestea să fie citate conform normelor academice şi fără a indica sursa, peste 80 de pagini.

Constatând aceste abateri grave de la etica cercetării, consider că se confirmă existenţa plagiatului înscrisă în sesizarea UEFISCDI  nr. 516/27.02.2019 cu privire la teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN şi propun retragerea titlului de doctor în Finanţe domnului VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN”, afirmă în raportul său  prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş.

Darius Vâlcov, a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi ” o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI ” inclusiv „acoperiţii”.

În 28 februarie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunţa că a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Vâlcov şi că urmează să o analizeze informa în aprilie 2020, G4Media.ro.

Citește și: Darius Vâlcov, achitat de Tribunalul Gorj într-un dosar de corupţie. Fostul ministru PSD scapă de acuzaţiile de luare şi dare de mită