Darius Vâlcov, veste proastă de ziua sa de naştere. Senatul îi decide soarta tocmai când împlineşte 38 de ani

Senatul a stabilit sa discute cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a lui Darius Vâlcov în şedinţa de plen de miercuri, 25 martie, tocmai în ziua când fostul ministru de Finanţe împlineşte 38 de ani.

24 mart. 2015, 16:29
Darius Vâlcov, veste proastă de ziua sa de naştere. Senatul îi decide soarta tocmai când împlineşte 38 de ani

Cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, acuzat de trafic de influență, a ajuns vineri la Senat.

Citeşte şi: VOT-SURPRIZĂ la Comisia juridică pentru ARESTAREA lui Darius Vâlcov. Scorul a fost 5-5 VIDEO

Dacă senatorii vor da un vot pozitiv, Darius Vâlcov va putea fi reţinut şi, ulterior, în baza unei decizii a instanţei supreme, arestat. Dacă nu, acesta va fi cercetat în libertate.

Senatorii jurişti s-au întrunit, marţi, pentru a da aviz cererii DNA privind reţinerea şi arestarea fostului ministru al Finanţelor, senatorul PSD, Darius Vâlcov. La vot, scorul a fost însă egal. Solicitarea a primit 5 voturi „pentru” şi 5 voturi”contra”, înregistrându-se şi o abţinere. Decizia finală va aparţine, miercuri, plenului Senatului.

Preşedintele Comisiei, Cătălin Boboc, a precizat că, în urma înregistrării votului de egalitate, raportul comisiei este negativ, plenul urmând a decide în acest caz.

DNA cere arestarea lui DARIUS VÂLCOV, ministru demisionar al Finanţelor şi senator PSD, acuzat de procurori că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Darius Vâlcov, care împlineşte miercuri 38 de ani, şi-a început cariera politică foarte devreme. La doar 27 de ani, Darius Vâlcov a ajuns primar al oraşului Slatina. Acesta a fost în fruntea primăriei Slatina până în 2012.

Din august 2014 până în decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru buget, iar din decembrie 2014 până în martie 2015 a fost ministru al finanțelor publice. Darius Vâlcov este licențiat in Studii Economice în cadrul facultății de Studii Economice în Limbi Străine, Academia de Studii Economice București, absolvind în 1999.

Darius Vâlcov este licențiat in Studii Economice în cadrul facultății de Studii Economice în Limbi Străine, Academia de Studii Economice București, absolvind în anul 1999.

El a continuat mai apoi să studieze Dreptul la Facultatea de Drept Spiru Haret, între anii 2001 – 2004. În acest timp, el ocupa și funcția de director general al Băncii Populare Române pentru Dezvoltare Slatina.

Darius Vâlcov s-a căsătorit în mai 2005 cu jurnalista Lavinia Șandru. Împreună au o fetiță numită Sara Gabriela, născută în noiembrie 2006.

Citeşte şi: Cine va fi noul ministru de Finanţe. Întâlnire PONTA-IOHANNIS, la Cotroceni

În ultima declaraţie de avere depusă la Senat, Darius Vâlcov precizează că nu deţine bunuri imobile, adică nici terenuri şi nici clădiri. La categoria autovehicule este trecut un autoturism Jeep Wrangler fabricat în 2011 şi cumpărat de soţia sa, Lavinia Şandru, în 2014.

În declaraţia de avere, senatorul PSD a mai trecut bijuterii şi obiecte de artă estimate la o valoare totală de 62.000 de lei, precum şi un cont la BCR deschis în 2009 pe numele soţiei, în care se găsesc 155.000 de lei. Cei doi soţi mai au două plasamente la Loyal Leasing în valoare totală de 115.000 de lei.

Darius Vâlcov a câştigat doar indemnizaţia de senator, în valoare de 64.512 lei, în anul fiscal 2014.