Darius Vâlcov, atac la adresa lui Mugur Isărescu: „Să lase pe alţii mai tineri să ducă mai departe”

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, spune că guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, trebuie să lase "pe alţii mai tineri să ducă mai departe".

RomaniaTV.net
25 feb. 2019, 19:50
Darius Vâlcov, atac la adresa lui Mugur Isărescu: „Să lase pe alţii mai tineri să ducă mai departe”

„După o asemenea istorie haideţi să fim realişti! A depăşit pe Papa, a depăşit pe cine mai vreţi dumneavoastră. Trebuie totuşi, la un moment dat, să ne recunoaştem limitele şi să lăsăm şi pe alţii mai tineri să ducă mai departe”, a afirmat, luni seară, la TVR, consilierul de stat Darius Vâlcov, referindu-se la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Întrebat care ar profilul unui şef al BNR, Vâlcov a spus că acesta „trebuie să fie extrem de bine pregătit pe actuala piaţă monetară şi financiară, cu relaţii foarte bune, care să colaboreze excelent cu Guvernul, cu celelalte autorităţi ale statului şi cineva care să-şi dorească numai binele populaţiei şi în niciun caz când vorbesc de să-şi dorească binele populaţiei nu mă refer la credite cu dobânzi duble sau triple faţă de restul Europei”.

El a spus că Mugur Isărescu „cu siguranţă nu a procedat aşa cum trebuia în interesul populaţiei” în anii de când conduce BNR.

Darius Vâlcov a comparat relaţia dintre Guvern şi BNR cu legenda Meşterului Manole, spunând că BNR „loveşte la temelie” în ceea ce Guvernul a „construit”.

„Cineva construieşte şi a văzut clar cum Guvernul a construit în aceşti doi ani şi altcineva, pe cealaltă parte, stă cu săpăliga şi loveşte la temelie”, a afirmat el.