DARIUS VÂLCOV, audiat la DNA: V-am spus că nu facem justiţie la televizor VIDEO

Darius Vâlcov, aflat în arest la domiciliu, a fost audiat, vineri, la DNA. Fostul ministrul al Finanţelor a fost chemat după ce procurorii au descoperit ascunse aproape 100 de tablouri, dar şi bani şi lingouri de aur. La plecarea de la DNA, Vâlcov a refuzat să facă orice comentariu legată de povestea tablourilor. 

27 mart. 2015, 09:11
DARIUS VÂLCOV, audiat la DNA: V-am spus că nu facem justiţie la televizor VIDEO

DARIUS VÂLCOV a ajuns la DNA, în jurul orei 11.00. Acesta a refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor, însă a fost chemat după ce la percheziţii la firme şi apropiaţi ai fostului ministru au fost găsite aproximativ o sută de tablouri, unele dintre ele semnate de Picasso, Baba şi Grigorescu. Unele tablouri au fost ascunse sub paturi, în dulapuri, altele zidite în pereţi.

Avocatul lui Vâlcov a declarat că fostul ministru nu a fost chemat la DNA pentru a da explicaţii legate de tablouri, fiind vorba doar de „nişte acte de procedură normale”. Acesta a refuzat să comenteze faptul că procurorii au găsit aproape 100 de tablouri: „Veti vedea reacţiile la momentul potrivit.”

Darius Vâlcov a părăsit sediul DNA după aproximativ o oră şi jumătate, precizând că a dat o declaraţie.

Întrebat care este povestea tablourilor, Vâlcov s-a rezumat să spună: „V-am spus că nu facem justiţie la televizor”.

Fostrul ministru a refuzat să rapundă la toate celelalte întrebări puse insistent de jurnalişti.

 

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Potrivit anchetatorilor, tablourile au fost achiziţionate de la case de licitaţii, cele mai multe de către Lucian Şuşală, iar operele de artă urmau să fie expuse spre vânzare într-o galerie de artă pe care Darius Vâlcov urma să o deschidă la Bucureşti. Surse din cadrul anchetei, citate de România TV, au declarat că Darius Vâlcov luase şi în spaţiu în Bucureşti şi începuse să-l amenajeze, dar cercetările procurorilor l-au determinat să ascundă tablourile.

DNA a trimis, marţi, Senatului o a doua cerere de arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov, acestuia fiindu-i aduse noi acuzaţii, anume faptul că a desfăşurat activităţi incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi ministru. Vâlcov ar fi deţinut şi administrat, prin interpuşi, o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Beneficiile materiale astfel obţinute ar fi fost ţinute într-un seif, încredinţat unei persoane apropiate.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis joi ca fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență. Vâlcov a fost reţinut după ce senatorii au avizat prima cerere DNA de retinere şi arestare. 

Citeşte şi: Darius Vâlcov, strategie ca în filme pentru a ascunde tablourile şi banii: I-a ZIDIT în pereţi FOTO

Fostul ministru are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi și libertăți și de a se supune restricțiilor stabilite de acestea; să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, precum și cu ceilalți subiecți procesuali.

Darius Vâlcov a plecat cu un taxi de la ICCJ. Ordonanţa de reţinere a expirat. Instanţa a rămas în pronunţare