Darius Vâlcov, candidat USL pentru Primăria Slatina

Fostul membru PDL s-a înscris în PSD şi a susţinut la Slatina o conferinţă comună cu liderul social-democraţilor, Victor Ponta. "Darius Vâlcov vine alături de noi pentru că împreună trebuie să mergem înainte cu proiectele demarate pentru Slatina şi judeţul Olt", a declarat Victor Ponta.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 07:22
Darius Vâlcov, candidat USL pentru Primăria Slatina

Încă un lider al puterii trece în opoziţie. Darius Vâlcov, fostul primar din Slatina, va candida din partea USL pentru un nou mandat. Vâlcov a demisionat săptămâna trecută din PDL şi şi-a pierdut funcţia.

Ponta i-a promis lui Vâlcov sprijinul unui guvern USL pentru construirea şoselei de centură a Slatinei, considerată ca indispensabilă unui oraş industrial precum municipiul Slatina. Totodată, preşedintele PSD a reproşat guvernelor PDL că nu au susţinut financiar proiectele lui Vîlcov, în pofida promisiunilor făcute.

„A primit multe vorbe frumoase şi promisiuni şi foarte puţin sprijin”, a afirmat Ponta despre noul său coleg de partid.

Pesedistul s-a referit şi la criza internă prin care trece PDL arătând că plecările unor figuri proeminente din administraţia locală reprezintă un simptom al acestei crize.

Ca preşedinte de partid, mă gândesc ce aş face dacă zonele din ţară care au avut cea mai mare încredere în partidul meu se îndepărtează deodată de partidul pe care îl conduc, (…) ce aş face dacă un primar tânăr ce a reprezentat o nouă generaţie şi o mare speranţă nu se mai regăseşte în partid. Povestea frumoasă începută de PDL în 2004 se încheie ruşinos„, a comentat Ponta.

Preşedintele PDL Olt, Darius Vâlcov, a anunţat marţi că demisionează din partid. El a declarat că vrea ca gestul său să fie „o palmă pe obrazul unui partid mincinos„. Odată cu demisia din PDL, Vâlcov îşi pierde automat mandatul de primar al Slatinei.

Vâlcov este căsătorit cu fostul deputat Lavinia Şandru, actualmente membru UNPR.