Darius Vâlcov dă semnalul înlocuirii lui Mugur Isărescu şi anunţă că ordonanţa lăcomiei nu va fi modificată sau abrogată

Publicat: Luni, 28 Ianuarie 2019 08:52 // Actualizat: Luni, 28 Ianuarie 2019 10:17 // Sursa: romaniatv.net

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a anunțat că celebra OUG 114, cunoscută drept ”ordonanța lăcomiei”, nu va fi modificată sau abrogată. Într-o emisiune la A3, Vâlcov a sugerat că Mugur Isărescu va fi înlocuit de la BNR și l-a amenințat voalat și pe șeful Consiliului Concurenței, cerându-i o investigație asupra băncilor.

 
 

”Nu dăm înapoi. Ordonanța nu va fi abrogată sau modificată”, a spus Vâlcov. Întrebat despre posibilitatea ca Mugur Isărescu să primească un nou mandat la conducerea BNR: ”Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”.

Vâlcov a mai spus că luni guvernul va avea o ultimă discuție cu coaliția de guvernare și cu UDMR pentru finalizarea proiectului de buget, urmând trimiterea în Parlament pentru dezbateri.

Vâlcov a atacat dur BNR și băncile, cerând Băncii Centrale să fie mai ”patriotică”: ”Fibra este patriotică, nu naționalistă. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR”.

”Ordonanța 114 a făcut o corecție. ROBOR probabil va ajunge în curând unde trebuie să fie, sub 2%. Am luat în considerare tentativele de presiune ale băncilor, dar nu îmi dau seama dacă și BNR are o coadă băgată, din neștiință sau rea-voință. Să vedem concret. Când intră mai puțin euro în țară, valoarea lui crește. Noi suntem în situație inversă. Investițiile străine au fost mai mari, au intrat în țară mai mulți euro. Au intrat 4,4 miliarde de euro fonduri europene. Ieșirile au fost mai puține ca în 2017. Deficitul comercial nu are nicio diferență în aceste luni față de altele, media a fost aceeași. De nicăieri vine. Ce poate Guvernul să garanteze este că e o problemă de scurtă reglată. Anul acesta se va regla”, a spus Vâlcov.

”BNR este responsabilă de fluctuația cursului și e datoria ei. Românii nu au fost stresați când luau împrumuturi cu 7% dobândă și la depozite aveau 1%? Românii nu au fost nervoși pe lăcomia acestor bănci care 30 de ani au dus-o bine în România? Trebuie tăiată macaroana firmelor care se lăcomesc. Acest proces nu s-a terminat”, a adăugat consilierul premierului.

Și președintele Consiliului Fiscal, economistul-șef al Raiffeisen, Ionuț Dumitru, a fost atacat de Vâlcov: ”Consiliul Fiscal, făcut de Băsescu. S-au gândit să pună pe cineva acolo pe nouă ani. Pe cine au pus? Economistul Raiffeisen. Doar nu puteau să pună de la CEC. Și nu avizează. De fiecare dată când iese și spune că România nu face veniturile, când s-au tăiat pensiile și salariile a fost foarte bine. Piețele externe reacționează. Mare atenție că am făcut veniturile. Dar așa e mereu când vine PSD la guvernare. Când a fost Cioloș, n-a zis nimic. Hop, veniturile au scăzut cu 10 miliarde. Consiliul Concurenței. Cine punea președintele? Consiliul Fiscal. De la BCR nu ar putea să pună președintele? Am dat un exemplu. Nestle au zis hai să plecăm. Să dăm 2080 de lei salariul minim? Un tratament fair înseamnă și la bine și la greu. Din păcate noi am făcut exces de fair-play, în dauna capitalului autohton”.

”Soluția există și a fost introdusă în ultima OUG. Le-a scăpat marilor artiști. Există o obligație acolo. Faimosul Consiliu al Concurenței să nu mai tărăgăneze. OUG spune așa: în trei luni trebuie să dai primele indicii și în șase rezultatul final. Și ministrul Finanțelor este pregătit să ceară intervenția Consiliului Concurenței, să vedem dacă există vreo înțelegere. Domnul Zamfir a fost aici și a arătat cum în 2008 au dat-o pe față această tendință. Acum vor fi obligați să prezinte în șase luni raportul final”, a adăugat Vâlcov.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR Darius Valcov Mugur Isărescu Ordonanta 114 ordonanta Teodorovici taxa lacomie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 18:21
Răspunde | Votează email 0 email
Dimoiu
Felicitari Dlor Vilcov si Zamfir.Dati jos pe acest Gobsec al romaniei la ocna nu la pensie!!!
28 ian 11:46
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
că șobolanii scoși din minți
de-ai nimănui la ai lor părinți
și SECU-n loc de diriginți
... încep să se rupă-n dinți.

... de 39 de-ani, ce-aștept
să-i văd cum se mai trag în piept
unde-i va duce loteria
și cum vor goli visteria!

... pe șobolanu-râșniță
îmbârligat c-o ploșniță
în concediu-ăsta trecut
după ce și Leu-a prefăcut
,
pe-acolo pe unde s-au avut
,
nu vreți să știți despre scorbut
… juDEcătoru la barbut
cui v-a mai împins tribut?

când sacii-așa și-a desfăcut
… ce tranzacții-a mai făcut?

https://oamenicasobolani.files.wordpress.com/2018/12/valcov.jpg
28 ian 11:40
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
că șobolanii scoși din minți
de-ai nimănui la ai lor părinți
și SECU-n loc de diriginți
... încep să se rupă-n dinți.

... de 39 de-ani, ce-aștept
să-i văd cum se mai trag în piept
unde-i va duce loteria
și cum vor goli visteria!

... pe șobolanu-râjniță
îmbârligat c-o ploșniță
în concediu-ăsta trecut
după ce și Leu-a prefăcut
,
pe-acolo pe unde s-au avut
,
nu vreți să știți despre scorbut
… juDEcătoru la barbut
cui v-a mai împins tribut?

când sacii-așa și-a desfăcut
… ce tranzacții-a mai făcut?
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H