DARIUS VÂLCOV, ministrul demisionar al Finanţelor, audiat la DNA VIDEO

DARIUS VÂLCOV, ministrul demisionar al Finanţelor, s-a prezentat, joi, la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute. Vâlcov a fost pus, săptămâna trecută, sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit, când era primar al oraşului Slatina, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

19 mart. 2015, 10:52

Darius Vâlcov a declarat, la sosirea la DNA, că a fost citat, împreună cu avocatul său, pentru a da declaraţii.

Ministrul demisionar a părăsit DNA după circa 30 de minute. 

„Împreună cu avocatul meu am cerut să studiem dosarul. În momentul în care îl vom vedea, vă vom da mai multe detalii”, a spus Vâlcov.

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice, este urmărit penal de DNA, fiind suspectat că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina pentru a acorda contracte cu municipalitatea unor firme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției susţin că Darius Vâlcov încasa un comision de 20% din valoarea contractelor acordate în cadrul programului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din Slatina.

„Cu ocazia derulării procedurilor de licitație membrii comisiei au procedat, la îndemnul suspectului Vâlcov Bogdan Darius, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei omului de afaceri. În urma acceptării propunerii făcute, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului ‘Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt’, având ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apă Olt pentru mai multe lucrări”, se arată într-un comunicat al DNA.

Administratorul societății și Darius Vâlcov au stabilit de comun acord ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei și numai la sediul firmei, plăţile începând să fie făcute din decembrie 2010.

„Începând cu jumătatea anului 2012, datorită unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face plățile către Vâlcov Bogdan Darius. În acest context, suspectul Vâlcov Bogdan Darius l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu o persoană cu funcție de conducere din cadrul Primăriei, care, având cunoștință de înțelegerea frauduloasă dintre cei doi, a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o altă firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens”, precizează DNA.

Ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, a ajuns, vineri după-amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada când acesta era primar la Slatina. Potrivit unor surse judiciare, alte două persoane vor fi audiate la DNA în acelaşi dosar. Darius Vâlcov a părăsit sediul DNA după mai bine de trei ore de la sosire şi a refuzat să ofere detalii despre discuţiile avute cu procurorii.

Citeşte şi: Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA: „Nu am demisionat”

Darius Vâlcov a demisionat duminică din funcţia de ministru al Finanţelor, a anunţat premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Anunţul premierului a venit la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut primului-ministru să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.

Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta să-l revoce din funcţia ministru al Finanţelor pe Darius Vâlcov, după ce procurorii DNA au anunţat vineri începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar în Slatina.

Citeşte şi: Victor Ponta, PRIMA REACŢIE după începerea urmăririi penale a ministrului Darius Vâlcov


loading...