Darius Vâlcov, audiat la DNA în ziua în care află dacă senatorii permit arestarea sa VIDEO

Publicat: Miercuri, 25 Martie 2015 08:44 // Actualizat: Miercuri, 25 Martie 2015 10:53 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov s-a prezentat miercuri dimineață la sediul DNA, după ce procurorii anticorupție au extins cercetările pe numele lui pentru fapte săvârșite în calitate de senator și ministru.

Darius Vâlcov a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că nu ia în calcul depunerea vreunui denunţ.

DNA a cerut arestarea lui DARIUS VÂLCOV, fost ministru al Finanţelor şi senator PSD, acuzat de procurori că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Marţi, DNA trimis o a doua cerere de arestare a lui Darius Vâlcov, pe care îl acuză de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Practic, începând cu anul 2011 şi până în prezent, Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi.

Potrivit referatului DNA, propunerea de înființare a celor trei societăți a fost făcută de Vâlcov în anul 2011, când era primar al municipiului Slatina. Edilul i-a dat persoanei respective și aproximativ 1,5 milioane de lei, pentru înființarea, administrarea și dotarea firmelor.

Procurorii susţin că Vâlcov a scris pe mai multe coli un plan de afaceri, în care a trecut estimările privind cheltuielile și veniturile, precum și procentele care urmau să le revină lui și asociatului în urma derulării celor trei afaceri.

Firmele au fost înființate cu banii dați de Vâlcov, care ulterior primea periodic diverse documente justificative sau situații ale cheltuielilor și își dădea acordul cu privire la componența acționariatului sau numirea administratorilor. Cu toate acestea, fostul ministru de Finanțe nu ar fi încasat nicio sumă de bani de la cele trei societăți, iar ultimele discuții referitoare la administrarea firmelor le-a avut la începutul anului 2015.

Tot în anul 2011, Darius Vâlcov i-ar fi încredințat aceleiași cunoștințe un seif, la care avea acces doar el și un apropiat.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Potrivit referatului DNA, "în cursul anului 2011 VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut acestei persoane să păstreze în locuinţa sa un seif . Referitor la acest seif, VÂLCOV BOGDAN DARIUS cât şi ŞUŞALĂ LUCIAN accesau respectivul seif, după ce, în prealabil, aceştia îl sunau iar el le permitea accesul în imobil. În situaţiile în care VÂLCOV BOGDAN DARIUS şi ŞUŞALĂ LUCIAN accesau seiful nicio altă persoană care locuia în imobil nu asista la ce se întâmpla în camera respectivă. VÂLCOV BOGDAN DARIUS ulterior in 2015 a mutat seiful în comuna Osica de Sus, judeţul Olt."

În urma desigilării, procuroii au găsit în seif  90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat RENOIR, un tablou inscripţionat JEAN COCTEAU şi o pictură pe lemn, inscripţionat AUREL ACASANDREI.

Darius Vâlcov, care împlineşte miercuri 38 de ani, şi-a început cariera politică foarte devreme. La doar 27 de ani, Darius Vâlcov a ajuns primar al oraşului Slatina. Acesta a fost în fruntea primăriei Slatina până în 2012.

Din august 2014 până în decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru buget, iar din decembrie 2014 până în martie 2015 a fost ministru al finanțelor publice. Darius Vâlcov este licențiat in Studii Economice în cadrul facultății de Studii Economice în Limbi Străine, Academia de Studii Economice București, absolvind în 1999.

Darius Vâlcov este licențiat in Studii Economice în cadrul facultății de Studii Economice în Limbi Străine, Academia de Studii Economice București, absolvind în anul 1999.

El a continuat mai apoi să studieze Dreptul la Facultatea de Drept Spiru Haret, între anii 2001 - 2004. În acest timp, el ocupa și funcția de director general al Băncii Populare Române pentru Dezvoltare Slatina.

Darius Vâlcov s-a căsătorit în mai 2005 cu jurnalista Lavinia Șandru. Împreună au o fetiță numită Sara Gabriela, născută în noiembrie 2006.

Citeşte şi: Cine va fi noul ministru de Finanţe. Întâlnire PONTA-IOHANNIS, la Cotroceni

În ultima declaraţie de avere depusă la Senat, Darius Vâlcov precizează că nu deţine bunuri imobile, adică nici terenuri şi nici clădiri. La categoria autovehicule este trecut un autoturism Jeep Wrangler fabricat în 2011 şi cumpărat de soţia sa, Lavinia Şandru, în 2014.

În declaraţia de avere, senatorul PSD a mai trecut bijuterii şi obiecte de artă estimate la o valoare totală de 62.000 de lei, precum şi un cont la BCR deschis în 2009 pe numele soţiei, în care se găsesc 155.000 de lei. Cei doi soţi mai au două plasamente la Loyal Leasing în valoare totală de 115.000 de lei.

Darius Vâlcov a câştigat doar indemnizaţia de senator, în valoare de 64.512 lei, în anul fiscal 2014.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Darius Valcov darius Valcov arestare Darius Valcov DNA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 10:46
...DNA de încuviinţare a arestării preventive a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
25 mar 10:27
Votează email 0 email
Cronica Romana
...peste cauze din justiție este profund greșită și mă delimitez cu hotărâre de așa ceva!”, mai scrie Victor Ponta. Plenul Senatului va analiza, miercuri dimineaţă, începând cu ora 10.00, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a fostului ministru de Finanţe, Darius...
25 mar 09:10
...miercuri dimineaţă, începând cu ora 10.00, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a fostului ministru … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
25 mar 09:03
...de încuviinţare a arestării preventive a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov. Citește mai departe… : Darius Vâlcov află în câteva ore dacă senatorii permit arestarea sa ...
25 mar 08:51
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Plenul Senatului va analiza, miercuri dimineaţă,...
25 mar 08:50
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
25 mar 08:48
...cu ora 10, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
Cuvinte Cheie:...
1
EUR
4.7354
RON
15 Sep
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H