Darius Vâlcov scapă de dosarul în care era vizat pentru divulgarea protocolului secret dintre Parchetul General şi SRI

Judecătorii Curții de Apel București au confirmat, marți, definitiv, soluția de renunțare la urmărirea penală față de Darius Vâlcov. Este vorba despre dosarul deschis pe numele lui Darius Vâlcov după ce a publicat în august 2018, pe pagina sa de Facebook, protocolul din 2016 încheiat între Parchetul General şi SRI.

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 12:11
Darius Vâlcov scapă de dosarul în care era vizat pentru divulgarea protocolului secret dintre Parchetul General şi SRI

DIICOT explica într-un comunicat că, deşi consideră că Darius Vâlcov a comis o ilegalitate, s-a decis renunţarea la urmărirea penală avându-se în vedere faptul că alte două parchete care au intrumentat dosare legate de acelaşi incident au clasat cauzele, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Darius Vâlcov, şase ani şi şase luni de închisoare cu executare

Este vorba despre Parchetul General şi SIIJ. În acest dosar, Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar în 2019, însă măsura a fost revocată de instanţă.

De asemenea, la data de 22.10.2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declinat dosarul deschis pe rolul respectivei unități de parchet, în favoarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care avea competența de a efectua urmărirea penală, cu privire la săvârșirea infracțiunii prev. de art.303 CP, în raport cu divulgarea documentului clasificat de către persoane care au avut acces la acesta în virtutea atribuțiilor de serviciu.

În aceeași cauză, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus renunțarea la urmărirea penală față de suspecta I.N., prim grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în păstrarea informațiilor, prev.de art.305 al.1 CP, precum și clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art.320 al.2 CP.