Darius Vâlcov şi Liviu Pop, amendaţi de CNCD după ce au spus că Forumul Democrat al Germanilor e organizaţie nazistă

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării i-a sancționat pe Darius Vâlcov și pe fostul ministru al Educației, Liviu Pop, cu amendă contravențională în valoare de 2.000 de lei, respectiv cu avertisment, pentru că au afirmat în public că Forumul Democrat al Germanilor e organizație nazistă.

RomaniaTV.net
03 oct. 2018, 11:37
Darius Vâlcov şi Liviu Pop, amendaţi de CNCD după ce au spus că Forumul Democrat al Germanilor e organizaţie nazistă

„Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste”, se arată în decizia CNCD în privința lui Darius Vâlcov, consilierului prim-ministrului.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei, iar hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7).

Membrii CNCD au constatat că și declarația din 23 august a fostului ministru al Educației, Liviu Pop, potrivit căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizații naziste, constituie faptă de discriminare, acesta fiind sancționat cu avertisment.

„Afirmația publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizații naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. Fapta se sancționează cu avertisment contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)”, se mai arată în comunicatul CNCD.