Dărnicie sau înfumurare? Cel mai tânăr bogătaş al Rusiei face avioane din bancnote FOTO

Americanii îl au pe Mark Zuckerberg, iar Rusia îl are pe Pavel Durov. După modelul Zuckerberg, Durov a fondat reţeaua de socializare VKontakte, cea mai populară din Rusia şi care i-a adus milioane de euro, la numai 27 de ani. Spre deosebire de Zuckerberg, care preferă să-şi ducă viaţa cât mai simplu cu putinţă, în ciuda miliardelor de dolari pe care le are în conturi, Durov se făleşte cu avuţia sa.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 12:23

Zilele trecute, Pavel Durov, unul dintre cei mai tineri bogătaşi ai Rusiei, şi-a adus aminte de copilăria în care printre jucăriile sale se numărau avioanele de hârtie. Şi a făcut câteva, pe care le-a aruncat pe fereastră. Nimic ieşit din comun, aparent, numai că materia primă din care a confecţionat avioanele erau bancnote de 5.000 de ruble.

Gestul lui Durov a creat o adevărată isterie, în faţa clădirii în care acesta are biroul strângându-se sute de curioşi, în speranţa că le va „ateriza” şi lor ceva în buzunar. Reacţia mulţimii l-a amuzat teribil pe Durov, dar şi pe colegii săi, care au asistat la scenă. Lucrurile au încetat să mai fie însă haioase când cei adunaţi afară au început să se încaiere pentru bani.

„Oamenii s-au transformat în câini şi se atacau pentru bancnote. Şi-au spart nasurile unii altora, s-au căţărat pe semafoare, parcă erau nişte maimuţe”, a povestit un martor.

Pavel Durov a explicat, ulterior, că a vrut doar să le facă o bucurie concitadinilor săi cu ocazia zilelor oraşului Sankt Petersburg, dar că a renunţat când a văzut că lucrurile degenerează. „A trebuit să ne oprim, pentru că oamenii se transformau în animale”, a postat Durov pe Twitter.

Gestul lui Durov a fost apreciat de cetăţeni, însă nu s-a bucurat deloc de laude în presă şi pe internet. Unii dintre cei mai cunoscuţi bloggeri din Rusia au catalogat acţiunea drept „nebunească” şi „provocatoare”.

Reţeaua de socializare VKontakte are în jur de 120 de milioane de utilizatori şi l-a făcut pe Pavel Durov multimilionar în euro.