Darren Cahill face acuzaţii grave în cazul de dopaj al Simonei Halep. „Detaliile vor ieşi în cele din urmă la iveală!”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a lansat un atac devastator la adresa Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), Federației Internaționale de Tenis (ITF) și Asociației Tenisului Feminin (WTA), acuzând faptul că românca nu este tratată corect.

01 sept. 2023, 17:59
Darren Cahill face acuzaţii grave în cazul de dopaj al Simonei Halep. „Detaliile vor ieşi în cele din urmă la iveală!”
Darren Cahill face acuzaţii grave în cazul de dopaj al Simonei Halep. "Detaliile vor ieşi în cele din urmă la iveală!"

Darren Cahill face acuzaţii grave în cazul de dopaj al Simonei Halep. Fostul lider WTA tocmai a anunțat că verdictul în cazul ei de dopaj a fost amânat încă o dată, ceea ce înseamnă că nu va veni în următoarele zile, deşi audierea de la tribunalul independent Sport Resolutions a avut loc la finalul lunii iunie.

Simona Halep așteaptă în continuare să afle verdictul judecătorilor şi s-a plâns de acest lucru într-o reacție publică, pe contul său de Instagram. Acum, unul dintre foștii ei antrenori, australianul Darren Cahill, a criticat public modul în care ITF și ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) au gestionat cazul de dopaj.

„Încă o amânare. Detaliile acestui caz vor ieși în cele din urmă la iveală, dar indiferent de verdict procesul a fost gestionat îngrozitor de către ITF și ITIA. Zero grijă sau preocupare pentru sportivă și bunăstarea ei, în timp ce cazul este tărăgănat de aproape 12 luni, fără să fi venit verdictul.

Respect programul de testare și procesele corecte, dar acesta a fost oricum, însă nu corect. Simona are dreptul de a merge înainte cu cariera ei și / sau cu viața ei. În acest moment, nu poate face nici una, nici alta. Niciun jucător nu ar trebui să treacă vreodată printr-o serie de amânări precum asta.

WTA, conducerea și consiliul jucătorilor trebuie să se descurce mai bine pentru a se asigura că jucătorii au parte de protecție și dreptul la o judecare mai rapidă. Momentan, nu au niciuna”, a scris Darren Cahill pe contul său de Instagram.

Citeşte şi: Simona Halep, prima reacţie despre relaţia cu fostul tenismen Joao Monteiro. Presa portugheză: „Pentru asta l-a angajat!”

Simona Halep s-a declarat „teribil de dezamăgită”, întrucât procesul cu ITIA continuă să fie tergiversat. Sportiva noastră va fi ștearsă din clasamentul WTA, iara cariera ei rămâne în aer! „Astăzi am aflat că decizia în cazul meu, care era așteptată săptămâna aceasta, va fi amânată în continuare! Sunt teribil de dezamăgită, după ce în mod constant am cerut să fiu judecată. E greu de explicat impactul emoțional pe care aceste amânări l-au avut și îl au asupra mea”, este anunțul pe care Simona Halep l-a făcut pe Instagram.

Simona Halep a evoluat ultima dată în circuitul WTA în finalul lui august 2022, la US Open, unde a și fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, roxadustat.