Dascălii se alătură protestatarilor

Şi profesorii vor să se alăture protestelor. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că va participa la mitinguri.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 08:40
Dascălii se alătură protestatarilor

Zeci de dascăli se vor alătura luni protestatarilor. Ei îi vor susţine pe cei care sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar, dar îşi vor striga şi nemulţumirile legate de ceea ce se întâmplă în sistemul de educaţie, faptul să salariile le-au fost tăiate, faptul că executivul Boc nu le plăteşte banii pe care i-au câştigat în instanţă, că salariile lor vor rămâne probabil îngheţate şi anul acesta.

Dascălii sunt nemulţumiţi şi de noua lege a educaţiei, o lege care a fost adoptată prin asumarea răspunderii şi care aduce o mulţime de modificări atât pentru ei cât şi pentru elevi.

Potrivit noii legi a educaţiei, de anul acesta profesorii nu vor mai da examenul de titularizare şi vor da examene la şcoala la care vor să se angajeze.

Dascălii vor ieşi luni în stradă, au anunţat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, însă cursurile în prima zi de şcoală de după vacanţa de iarnă nu vor fi afectate pentru că în majoritatea oraşelor protestele vor începe după-amiază.