Dascălu a demisionat din funcţia de preşedinte CA al Oltchim

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) de la Oltchim (OLT), Constantin Dascălu, consilier al fostului ministru al Economiei Ion Ariton, a demisionat miercuri din conducerea combinarului chimic.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 09:21
Dascălu a demisionat din funcţia de preşedinte CA al Oltchim

„Oltchim informează acţionarii şi investitorii că în data de 8 februarie Constantin Dascălu şi-a prezentat demisia din calitate de administrator al societăţii, invocând motive personale”, se arată într-un comunicat al combinatului transmis joi Bursei.

Administratorii l-au numit pe Dascălu în luna septembrie preşedinte CA, la cererea acţionarului majoritar, Ministerul Economiei, iar Constantin Roibu a rămas directorul general al combinatului.

Totodată, compania a publicat joi convocarea acţionarilor pentru 12 martie, pentru a discuta iniţierea procedurii de selecţie a unor noi administratori.

Ariton a emis în iulie un ordin prin care preşedintele CA al Oltchim nu poate îndeplini simultan şi funcţia de director general al companiei.

Dascălu a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în perioada 2005-2010.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile Oltchim.

Acţiunile Oltchim au încheiat şedinţa bursieră de miercuri în scădere cu 2,42%, la 1,17 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 401,55 milioane lei.