Datele personale, postate pe Facebook, a peste 500 de milioane de utilizatori. Numărul lui Mark Zuckerberg a fost dezvăluit

Datele personale, postate pe Facebook. Informaţiile unui număr de peste 500 de milioane de utilizatori au fost, pur şi simplu, publicate pe un forum, de unde puteau fi accesate şi copiate de oricine. În acest moment, Facebook nu mai are cum să protejeze utilizatorii vizaţi.

04 apr. 2021, 18:32
Datele personale, postate pe Facebook, a peste 500 de milioane de utilizatori. Numărul lui Mark Zuckerberg a fost dezvăluit
Datele personale, postate pe Facebook

Datele personale, postate pe Facebook. Alon Gal, un specialist securitate cibernetică, a descoperit pe un forum de hacking că cineva a postat un set de date care conţinea informaţiile personale pentru 533 de milioane de conturi de Facebook.

Informaţiile au fost postate fără restricţii speciale, astfel că oricine are cont pe forum le poate accesa şi folosi în orice manieră.

Setul de date include elemente prin care cei peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook pot fi identificaţi, precum număr de telefon, adresă de email, date de naştere, adresă şi altele.

Citeşte şi: „M-am vaccinat împotriva Covid”. Facebook lansează rame speciale de profil pentru cei vaccinaţi

Datele personale, postate pe Facebook

Datele ar fi fost obţinute în urma unei breşe pe care Facebook a reparat-o încă din august 2019, astfel că acestea trebuie să fie mai vechi decât data reparării breşei.

În ianuarie, Gal descoperise că acelaşi set de date personale era scos la vânzare pe un canal de Telegram. Acum, însă, acesta este pur şi simplu disponibil gratuit.

Experţii avertizează că, deşi datele nu sunt tocmai proaspete, multe ar putea fi încă de actualitate, ceea ce le transformă în marfă de atacuri de phishing, astfel că utilizatorii reţelei sociale ar trebui să fie atenţi al astfel de tentative, scrie News.ro.

Până şi CEO-ul companiei a fost una dintre victime. „În ceea ce priveşte #FacebookLeak, ironia este că şi Mark Zuckerberg face parte din persoanele ale căror date au fost furate”, a scris pe Twitter Dave Walker, care a ataşat un screenshot cu datele lui Zuckerberg.

Facebook nu mai are cum să protejeze utilizatorii vizaţi. Cel mult, le poate trimite o notificare prin care să le atragă atenţia asupra posibilelor tentative de phishing care-i pot viza.


loading...
Partenerii noștri