Datele a 17 MILIOANE de UTILIZATORI ai unei aplicaţii au fost furate într-un ATAC CIBERNETIC masiv

Cea mai mare platformă de internet din India dedicată rezervărilor la restaurant și livrării de produse alimentare, Zomato, a anunțat joi furtul de date cu caracter personal a 17 milioane de utilizatori, într-o masivă operațiune de piratare cibernetică, informează France Presse.

18 mai 2017, 11:47
Datele a 17 MILIOANE de UTILIZATORI ai unei aplicaţii au fost furate într-un ATAC CIBERNETIC masiv

Hackerii au reușit să obțină nume, adrese de e-mail și parole criptate ale acestor clienți. Compania a dat asigurări că acești hackeri nu dispun de chei de decriptare a acestor parole.

Gunjan Patidar, manager IT la Zomato, spune că informațiile financiare ale clienților erau stocate într-o bază de date separată care nu a fost afectată de acest atac și, prin urmare, acestea nu sunt compromise.

”Nu a fost furată nicio informație referitoare la plăți”, a declarat el într-un comunicat difuzat pe site-ul Zomato, adăugând că angajații start-up-ului verifică toate sistemele Zomato pentru a căuta alte posibile spargeri.

”Datele cardurilor dumneavoastră bancare de la Zomato sunt complet sigure, așa că nu trebuie să vă îngrijorați”, a adăugat Patidar. Utilizatorii care au fost victime ale pirateriei au fost dezabonați de la site și de la aplicație, iar parolele lor au fost modificate ”ca măsură de precauție”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un nou atac cibernetic de mare amploare este în curs

Presa indiană a relatat, citând o informație provenind de la un site specializat, că fișierul cu date piratate a fost vândut la licitație pentru o mie de dolari pe o rețea paralelă anonimizată.

Zomato, care revendică 120 de milioane de vizite pe lună, a declarat că își va întări protocoalele de securitate. Compania a fost fondată în anul 2008 și operează în 23 de țări.

Această piraterie este anunțată la doar câteva zile după un masiv atac cibernetic cu virusul Wannacry, care a lovit sute de mii de calculatoare din întreaga lume săptămâna trecută, iar alte agresiuni similare ar fi în curs.