Datele care schimbă tot despre vaccinul AstraZeneca. Serul antiCOVID este eficient împotriva variantei braziliene – Surse!

Un studiu realizat la Universitatea din Oxford demonstrează faptul că vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca spune că vaccinul COVID este eficient împotriva variantei braziliene.

05 mart. 2021, 23:56
Datele care schimbă tot despre vaccinul AstraZeneca. Serul antiCOVID este eficient împotriva variantei braziliene – Surse!

Datele care schimbă tot despre vacicnul AstraZeneca. Datele demonstrează că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar fi provenit din oraşul amazonian Manaus, a declarat sursa, care a solicitat să rămână anonimă pentru că rezultatele nu au fost încă făcute publice.

Datele care schimbă tot despre vaccinul AstraZeneca. Serul antiCOVID este eficient împotriva variantei braziliene

Sursa nu a precizat eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variantei P1, spunânc că rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie.

Rezultate timpurii au indicat că vaccinul AstraZeneca a fost mai puţin eficient împotriva variantei sud-africane, care este similară cu P1. Africa de Sud a întrerupt ulterior utilizarea vaccinului în ţară.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val, brutal şi de lungă durată, al coronavirusului, atingând miercuri un record de 1.910 decese.

Varianta P1 se numără printre factorii pe care epidemiologii cred că contribuie la o creştere a cazurilor şi a deceselor, iar comunitatea ştiinţifică s-a arătat îngrjorată în privinţa rezistenţei variantei la vaccinuri.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 47.353 de persoane, dintre care 38.459 cu prima doză și 8.894 cu cea de-a doua doză. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 05 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În total, de la începutul campaniei de vaccinare din România, au fost vaccinate 1.111.910 de persoane, dintre care 845.500 cu Pfizer, 93.026 cu Moderna și 173.384 cu vaccinul produs de AstraZeneca.

În total, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat un număr de 93 de reacții adverse, dintre care 27 la Pfizer, 2 la Moderna și 64 în urma administrării vaccinului AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 5.921 reacții adverse.

Potrivit CNCAV, 12 reacții adverse sunt în curs de investigare. Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021. Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE 5 MARTIE. Peste 47.000 de persoane din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore