Datele de autentificare a 32 de milioane de utilizatori Twitter, sustrase de hackeri

După ce mai multe vedete precum Katy Perry, Keith Richards, Drake, Tame Impala, Mark Zuckerberg sau chiar fondatorul Twitter Evan Williams au fost ținta hackerilor care le-au spart conturile de pe rețelele de socializare, presa din SUA scrie joi că datele de autentificare a peste 32 de milioane de conturi de pe Twitter ar fi fost fost sustrase de hackeri, conform digitaltrends.com.

09 iun. 2016, 18:54
Datele de autentificare a 32 de milioane de utilizatori Twitter, sustrase de hackeri

În urma atacului, datele de autentificare pentru cele aproape 10% conturile active de pe rețeaua de socializare ar fi fost fost sustrase prin intermediul unui virus de tip ”malware”, potrivit LeakedSource, platformă de internet care centralizează furtul de date online. Conform LeakedSource, calculatoarele a „zeci de milioane de persoane” ar fi fost infectate cu un program malware ”care a colectat fiecare nume de utilizator și parolă pentru autentificarea pe Twitter direct din browserele de navigare pe internet Chrome și Firefox”.

Michael Coates, responsabil cu securitatea informatică la Twitter, a insistat că datele furate nu au fost sustrase în urma unui atac informatic direct. El a adăugat că Twitter stochează în condiții de siguranță parolele utilizatorilor săi și a luat legătura cu cei de la LeakedSource pentru a afla mai multe detalii pentru investigația declanșată.

Potrivit LeakedSource, o copie a datelor respective a fost tranzacționată pe zona ”internetului negru” de către un hacker denumit ”Tessa88” pentru 10 Bitcoins, reprezentând echivalentul a 5.800 de dolari. Datele respective de autentificare includeau nume de utilizatori, parole, adrese e-mail.