Datoria publică a ajuns la 49,7% din PIB, iar la 50% se îngheaţă salariile. Reacţia lui Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu anunţă că salariile bugetarilor sunt deja îngheţate de la începutul anului, dar a refuzat să facă scenarii după creşterea datoriei publice.

21 iul. 2021, 15:38
Datoria publică a ajuns la 49,7% din PIB, iar la 50% se îngheaţă salariile. Reacţia lui Florin Cîţu

Datoria publică a ajuns la 49,7 la sută din PIB, iar la 50 la sută salariile ar trebui înghețate. Despre acest lucru premierul a declarat că:

„Să ajungem la 50 la sută mai întâi… Este vorba de estimări deocamdată. Haideți să vedem datoria publică. Una este datoria publică, alta este PIB-ul nominal. PIB-ul nominal a crescut mult mai repede decât ne așteptam. Nu știu dacă vom ajunge la 50 la sută. Vom vedea ce se va întâmpla atunci, dar vă aduc aminte că în sectorul public la începutul anului am înghețat salariile, înainte de a aveaa această trecere de peste 50 la sută”.

Ciolacu afirmă că datoria publică a trecut de 50% din PIB: Este un jaf generalizat 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că datoria publică a României a trecut de 50% din PIB şi acuză Guvernul de ”jaf generalizat”. ”S-ar putea să se trezească DNA cu toţi liderii partidului să cerem să se respecte legea şi să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei”, anunţă Ciolacu, care vorbeşte şi despre convocarea unei sesuni extraordinare a Parlamentului.

EXCLUSIV | Marcel Ciolacu avertizează că pensiile şi salariile vor fi îngheţate. „Trăim o bătaie de joc din partea acestui Guvern. S-au transformat în nişte haiduci invers faţă de cei legendari”
”Părerea mea, că primul ministru stă mai mult pe scene din ţară şi face campanie (…) Impresia din exterior – în afară că nu mai au nicio treabă cu agenda românilor, este că arătăm ca o ţară neguvernată”, a afirmat, luni seară, la România TV, Marcel Ciolacu. ”Trebuie să-i adunăm cumva din mitinguri şi sălilele de luptă ale lor. O treime din parlamentari vom convoca sesiune (…) Noi avem execuţia bugetară la luna mai, unde este 49,7, acum e depăşit pragul de 50%. Cum să te uiti la un prim ministru care efectiv nu se uită ce atribuţii are, ce e în fişa postului. PSD a mai mers la DNA să-şi susţină anumiţi lideri în istoria prtidului. Ei, s-ar putea ca de data asta să se trezească DNA cu toţi liderii PSD în faţa DNA să cerem să se respecte legea şi să înceapă să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei, de la starea de urgenţă până în momentul de faţă, cu toae aberaţiile tcute prin Guvern şi nimeni nu ia nicio măsuri”, a mai declarat liderul PSD.

S-au deblocat plățile pentru salariile angajaților CFR. Cătălin Drulă a dat ordinul așteptat de toți!
Acesta a vorbit despre cele 120 de miioane de vaccinuri cumpărare., dar şi despre testele rapide cumpărate de Vlad Voiculescu, dintre care au fost folosite ”2-3%”. ”Este un jaf generalizat. Este normal că ajungi la asemenea datorie publică. Nu vedeţi că nimeni nu răspunde ce s-a întâmplat cu aceste sume de bani”, a mai afirmat Ciolacu,

Îtrebat dacă crede că procurorii vor dori să afle aceste lcuru, Ciolacu a declarat: ”Cred că este cazul să afle. S-ar putea să se trezească DNA cu toşi PSD-iştii să cerem să aplice legea şi să-şi facă datoria pe toate palierele”.

PSD a transmis, luni seară, un mesaj în care afirmă că datoria publică a crescut cu 31 miliarde de euro în timpul guvernării de dreapta. ”Ne-au amanetat şi au uitat să ne spună”, a transmis PSD.


loading...
Partenerii noștri