David Blaine, internat după ce a înfruntat un milion de volţi

Iluzionistul David Blaine a fost internat, după ce a înfruntat un milion de volţi timp de 72 de ore. Medicii au considerat că oboseala cronică ar putea reprezenta un risc mare pentru iluzionist.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 18:15
David Blaine, internat după ce a înfruntat un milion de volţi

David Blaine a fost internat la spital după ce a stat legat de un stâlp, timp de 72 de ore, fără să doarmă şi fără să mănânce, într-un costum din metal în care a înfruntat un milion de volţi.

Timp de trei zile el a fost în întregime acoperit de un costum din zale de oţel, a purtat pantofi cu talpă de fier şi o cască asemănătoare unei cuşti, care a permis electricităţii „să danseze” în jurul corpului său, fără să-i atingă pielea.

Casca, deschisă, i-a permis să bea apă cu ajutorul unui tub, însă magicianul nu putea să-şi atingă chipul cu degetele sale, care au fost acoperite cu oţel. Totodată, David Blaine a purtat un harnaşament de securitate, în cazul în care ar fi căzut de pe acel stâlp. Magicianul spune că şi-a luat această măsură de siguranţă întrucât este tatăl unei fetiţe în vârstă de 20 de luni.

Sute de curioşi au asistat la debutul aventurii lui David Blaine, printre care şi câteva vedete. Darren Aronofsky, regizorul filmului distins cu Oscar „Lebăda neagră”, a fost cel care i-a pus lui Blaine costumul care îl împiedica să fie electrocutat cu un milion de volţi, iar comedianul Chris Rocka fost printre spectatorii care au fost invitaţi să apese pe butonul care urma să trimită curent electric prin costumul purtat de magician
 
David Blaine este cunoscut pentru numerele sale de magie care sfidează moartea.

El a petrecut o săptămână îngropat într-un coşciug, a fost închis într-un bloc de gheaţă timp de 63 de ore şi a reuşit să-şi ţină respiraţia sub apă mai bine de 17 minute.