David Bowie a murit. Legendarul artist îşi lansase vineri ultimul album

David Bowie a murit duminică seara, la vârsta de 69 de ani, după o bătălie de 18 luni cu cancerul.

11 ian. 2016, 07:05
David Bowie a murit. Legendarul artist îşi lansase vineri ultimul album

David Bowie tocmai lansase vineri, în ziua în care a împlinit 69 de ani,  ultimul album album, intitulat Blackstar. Noul material discografic i-a impresionat pe criticii din industria muzicală, reflectând dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale. Blackstar include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil. De asemenea, albumul poate fi achiziţionat şi în format digital de pe internet.

Citeşte şi Actorul David Canary a murit

Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll, David Bowie a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi două premii Grammy. Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

David Bowie s-a născut pe 8 ianuarie 1947, în cartierul londonez Brixton, şi a devenit cunoscut marelui public în iulie 1969, cel de-al doilea său album, Space Oddity, intrând în Top 5 cele mai vândute din Marea Britanie.