BRIT AWARDS 2014. David Bowie, Arctic Monkeys şi Ellie Goulding, printre laureaţi

BRIT Awards 2014: Veteranul muzicii rock David Bowie a câştigat miercuri seară un Brit Award la ceremonia de decernare a premiilor muzicii britanice. Marii câştigători ai galei au fost însă membrii grupului Arctic Monkeys, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 08:53
BRIT AWARDS 2014. David Bowie, Arctic Monkeys şi Ellie Goulding, printre laureaţi

BRIT Awards 2014: Grupul rock din Sheffield (nordul Angliei) a primit a treia oară Brit Award pentru cea mai bună formaţie, fiind considerat favorit în competiţia cu trupa de băieţi One Direction, idolii adolescenţilor. Arctic Monkeys au deschis ceremonia, echivalentul premiilor americane Grammy, desfăşurată în O2 Arena din Londra cu hitul lor ‘R U Mine?’.

David Bowie, aflat în competiţie cu artişti şi cu 40 de ani mai tineri şi care nu a fost prezent în sală să îşi primească premiul la categoria cel mai bun cântăreţ britanic, primul din 1984, a transmis un mesaj prin intermediul lui Kate Moss. Vedeta britanică duce o viaţă discretă la New York de circa zece ani. El a fost în competiţie cu alţi patru artişti, Jake Bugg, James Blake, John Newman şi Tom Odell, toţi având între 19 şi 25 de ani. Casele de pariuri îl dăduseră câştigător cu o cotă de 1/3.

Este al doilea Brit Award pentru David Bowie, după cel obţinut tot pentru cel mai bun cântăreţ în 1984. În 1996 i s-a decernat şi un premiu onorific pentru întreaga carieră.

Ellie Goulding, 27 de ani, autoare a piesei ‘Burn’, numărul unu anul trecut, a fost desemnată artista anului, primind premiul de la Prince. Tânăra interpretă a cântat la nunta prinţului William cu Kate Middleton din aprilie 2011.

În ultimele zile, Prince a dat o serie de concerte surpriză la Londra, alături de 3rdEye Girl, grup feminin care îl acompaniază de circa un an.