David Cameron a făcut anunţul. Când va avea loc referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE

David Cameron a anunţat data la care va avea loc referendumului privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, după o reuniune a cabinetului.

20 feb. 2016, 09:20
David Cameron a făcut anunţul. Când va avea loc referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE

UPDATE: Potrivit The Independent, consultarea populară crucială pentru viitorul blocului comunitar va avea loc pe 23 iunie.

„Voi merge în parlament și voi propune ca britanicii să decidă viitorul nostru în Europa la un referendum care va avea loc joi, 23 iunie”, a spus Cameron într-o declarație de presă susținută în fața reședinței sale de la Downing Street 10.

Potrivit acestuia, guvernul britanic va recomanda la referendum un vot în favoarea menținerii țării într-o UE reformată, după acordul obținut la summitul UE privind un pachet de măsuri de reformă cerute de Londra.

 Este pentru prima oară când cabinetul britanic se întâlneşte într-o zi de sâmbătă, de la războiul din Insulele Falklands, în urmă cu mai bine de 30 de ani.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
”Cabinetul va discuta în această dimineață despre noul statut al Regatului Unit în cadrul Uniunii Europene. Apoi, voi anunța data preconizatului referendum”
, a scris Cameron pe Twitter.

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seară, privind termenii menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, documentul conţinând o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale ale angajaţilor comunitari străini, în anumite condiţii.