David Cameron, în vizită oficială în România. Premierul britanic se va întâlni cu Iohannis şi Cioloş

Premierul britanic David Cameron va face, miercuri, o vizită oficială în România, urmând să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotorceni, şi să aibă discuţii cu premierul Dacian Cioloş. Premierul a confirmat vizita premierului britanic la Bucureşti.

08 dec. 2015, 12:25
David Cameron, în vizită oficială în România. Premierul britanic se va întâlni cu Iohannis şi Cioloş

Premierul David Cameron va sosi miercuri la Bucureşti, într-o vizită oficială. Cameron urmează să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, dar și cu premierul Dacian Cioloș, la Palatul Victoria.

Discuțiile vor viza criza migranților. Totodată, liderii politici vor vorbi şi despre poziţia României în ceea ce priveşte referendumul de ieşire din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

Premierul Dacian Cioloş a confirmat că se va întâlni, miercuri, cu premierul britanic, David Cameron.

Cioloş a precizat, la Parlament, că unul dintre subiectele care vor fi discutate la Consiliul European este legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte, cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene, arătând că va aborda acestă temă la întrevederea cu premierul David Cameron, la Palatul Victoria.

CITEŞTE ŞI  Dacian Cioloş a primit AVIZ în Parlament. Cu ce mandat merge premierul la Bruxelles

„Relaţia dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, după cum ştiţi, Marea Bitanie pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene şi din această perspectivă sunt câteva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de funcţionare al Uniunii Europene şi în acest context dar şi în contextul relaţiilor bilaterale, chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul David Cameron care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu„, a arătat Cioloş.

Premierul britanic David Cameron a vizitat săptămâna trecută Bulgaria.

De altfel, vizita oficială a premierului britanic are loc cu puţin timp înaintea Consiliului European de iarnă care are loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, şi în care se va discuta despre problema migranţilor. Săptămâna trecută, premierul britanic a făcut o vizită şi în Bulgaria.