David Cameron nu mai poate să facă JOGGING. Ce a păţit premierul britanic

Premierul britanic David Cameron a fost nevoit să renunţe joi la joggingul matinal ca urmare a episodului de poluare atmosferică ce afectează de miercuri Londra şi sud-estul ţării.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 15:23

Premierul britanic David Cameron s-a plâns că Londra a devenit foarte poluată şi astfel a fost nevoit să renunţe joi la exerciţiul său fizic preferat, jogging-ul, scrie presa britanică, citată de Agerpres.

„Este neplăcut, se simte poluarea în aer”, a declarat premierul britanic pentru BBC. „Nu am fost să alerg în această dimineaţă”, a adăugat el.

Şeful guvernului le-a cerut britanicilor să consulte previziunile meteorologice şi sfaturile în materie de sănătate date de autorităţi.

Poluarea atmosferică a crescut joi la Londra la un nivel „foarte ridicat”, la nivelul maxim pe scara de 10, potrivit Ministerului Mediului, care recomandă populaţiei să limiteze activităţile fizice, în special în exterior, fiind vizaţi mai ales adulţii şi copiii care suferă de probleme respiratorii, dar şi persoanele în vârstă.

Acest episod de poluare, care a debutat miercuri, crease joi la Londra o ceaţă albicioasă, situaţie generată de combinaţia de particule – provenite în special din traficul rutier, încălzire, activităţi agricole – şi de prezenţa de praf provenit din Sahara, au afirmat cercetătorii.