David Popovici scrie istorie în înotul mondial. Campionul-fenomen s-a calificat în semifinale de pe locul patru, la 100 de metri liber. Primele declarații

David Popovici s-a calificat în semifinale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de pe locul patru, la serii la 100 de metri liber.

27 iul. 2021, 13:30
David Popovici scrie istorie în înotul mondial. Campionul-fenomen s-a calificat în semifinale de pe locul patru, la 100 de metri liber. Primele declarații

Fenomenul David Popovici s-a calificat în semifinale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de pe locul patru, la 100 de metri liber.

David Popovici a terminat seria 9 pe locul 4, iar la general a ocupat locul 8, astfel că miercuri va concura în semifinale.

Popovici a participat în ultima serie a probei de 100 de metri liber, proba sa favorită, la câteva ore după ce a ratat la două sutimi medalia de bronz.

Semifinalele din proba de 100 de metri liber vor avea loc miercuri, în jurul orei 10:30, ora României.

„Am îndrăznit să visez la o medalie, dar nu acesta a fost scopul pentru care am venit aici. N-aș putea să fiu mai satisfăcut. Faptul că am fost atât de aproape de medalie îmi demonstrează că voi avea un viitor strălucit” , a declarat David Popovici.

Rezultatele din seria lui David Popovici:
Thomas Ceccon (Italia) – 47.71
Caleb Dressel (SUA) – 47.73
Alessandro Miressi (Italia) – 47.83
David Popovici (România) – 48.03
Nandor Nemeth (Ungaria) – 48.11
Nakamura Katsumi (Japonia) – 48.48
Cameron McEvoy (Australia) – 48.72
Serhii Shevtsov (Ucraina) – 49.55

David Popovici, noua senzație a natației, a obținut rezultate demne de laudă. A fost la un pas de a obține medalia de bronz

La doar 16 ani, David Popovici a terminat primul sub linia podiumului la 200 de metri liber.

David Popovici a fost la doar două sutimi distanță de a aduce medalia de bronz României în proba de 200 metri liber masculin la înot de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul de 16 ani fiind atât de aproape de a urca pe podium.

David a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68.

Și Robert Glință a reușit o performanță remarcabilă, a parcurs cele două lungimi de bazin în mai puțin de 53 de secunde, mai exact în 52 de secunde și 95 de sutimi.

Cursa a fost câștigată de rusul Evgheni Rylov, cu timpul de 51 de secunde și 98 de sutimi, reușind astfel să stabilească un nou record european la această probă.

Medalia de argint a ajuns tot la un rus, considerat unul dintre favoriți, Klimment Kolesnikov, cronometrat cu 52 de secunde.

Pe locul al treilea s-a clasat americanul Ryan Murphy, cu 52 de secunde și 19 sutimi. El deține din 2016, de la Olimpiada de la Rio, recordurile mondial și olimpic ale acestei probe, cu 51 de secunde și 85 de sutimi.


loading...