David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber, la doar 17 ani! / Robert Glință, locul 8 în finala 100 de metri spate

David Popovici a bifat performanța carierei, la mondiale. De asemenea, sportivul este primul din istoria României care cucerește aurul la această probă.

20 iun. 2022, 19:13

David Popovici a devenit campion la Mondialul de Natație din Ungaria, luni seara.

Competiția s-a desfășurat în bazinul de 50 de metri de la Budapesta. Timpul lui Popovici a fost 1,43:21 secunde, un nou record mondial al juniorilor.

În urma succesului bifat în Ungaria, puștiul de 17 ani a oferit prima reacție:

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta.

Update, 20:10 – Robert Glință (25 de ani) a bifat și el o finală, cea de 100 de metri spate. Românul s-a clasat ultimul. Campion mondial este italianul Thomas Ceccon (21 de ani).

 

Ministerul Sportului, reacție după succesul lui David Popovici

 

Ministerul Sportului a oferit rapid, o reacție pe Facebook, după marele succes al lui David Popovici, pe Facebook.

„David Popovici este campion mondial la 200 metri liber, cu un nou record mondial de juniori❗

David Popovici a cucerit medalia de aur 🥇 în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, doborându-și propriul record și oprind cronometrul la incredibilul timp de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

David a declarat că performanța sa se datorează gândului că oamenii la care ține l-au privit și că cei de acasă au crezut în el❤️ Minunat!👏🏻

Mulțumim, David, pentru bucuria pe care ne-o oferi! Ești cu adevărat cel mai bun! 👏🏻

Marți dimineața, 21 iunie, sportivul român va intra în competiție în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României!

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Felicitări, David! Felicitări Adrian Rădulescu! 🇷🇴👏🏻”, a transmis Ministerul Sportului

 

Ascensiune spectaculoasă pentru David Popovici

 

De curând, celebră publicație americană i-a recunoscut meritele, numind-ul „cel mai bun nou sportiv al anului”.

David Popovici, 17 ani, a avut un parcurs fabulos în acest an, care a debutat cu recordul la juniori cucerit la Mondialele din Italia și a culminat cu rezultatele remarcabile obținute la J.O de la Tokyo.

Recent o publicație americană dedicată natației „Swimming World Magazine” l-a ales pe sportivul dinamovist David Popovici drept „Newcomer of the Year”, distincţie acordată pentru cea mai spectaculoasă ascensiune în 2021.

David Popovici e primul campion mondial bărbat roman la inot. Prima din istorie a fost Tamara Costache, 50 m liber,