David Popovici a dezvăluit „secretele” din spatele succesului său: „Așa vei ajunge cel mai bun”

David Popovici, înotătorul care reprezintă România la cel mai înalt nivel, eligibil în competițiile de juniori, dar care se confruntă de la egal la egal cu cei mai titrați seniori, a dezvăluit secretele din spatele succeselor sale. 

20 iun. 2022, 18:11
David Popovici a dezvăluit „secretele” din spatele succesului său: „Așa vei ajunge cel mai bun”

Marele secret din spatele reușitelor incredibile ale puștiului, finalist la Jocurile Olimpice, la doar 16 ani, este antrenorul său, Adrian Rădulescu.

Liceanul este foarte recunoscutător mentorului său.

„Posibil să tot repet asta, însă acesta este adevărul: am lângă mine cel mai bun antrenor, pentru mine. Mulți spun că sunt talentat, însă dacă nu știa să ‘exploateze’ potențialul meu nu s-ar fi întâmplat mare lucru. Am crescut înțelegând de la el de ce trebuie să îmi stabilesc obiective, dar mai ales ce trebuie să fac pentru a le atinge. Am muncit – nu măsor că mult, puțin sau știu eu cum, am muncit așa cum am stabilit împreună – ne-am setat obiectivul la 100 m liber și am făcut exact ceea ce mi-a spus că pot să fac. Pentru fiecare concurs am procedat la fel și am acordat aceeași importanță.

Totul a fost firesc de când am intrat în apă prima dată și mai ales de când l-am întâlnit pe domnu’ Adi. M-a cunoscut, m-a ‘provocat’, m-a motivat, mi-a explicat și am performat împreună”, a declarat David Popovici, într-un interviu pentru HotNews.

 

David Popovici a făcut dezvăluirea: „Așa vei ajunge cel mai bun”

 

În plus, pe lângă sprijinul antrenorului, Popovici a trebuit „să se ajute și singur”, prin cultivarea unei mentalități de învingător și o bună organizare.

„Așa cum cred eu, întâi trebuie să stabilești un obiectiv, să muncești pentru a-l atinge, dar să fii deschis să înveți de la cei din jur. Să nu crezi că știi toate răspunsurile, să apelezi la cei care se pricep mai bine decât tine când ai nevoie de ajutor și să înveți permanent din toate experiențele, să vrei să evoluezi toată viața. Așa vei ajunge cel mai bun”, a transmis înotătorul.

David Popovici este unul dintre cei mai promițători sportivi din lume. În vârstă de 17 ani, are deja două recorduri mondiale bătute la 100 de metri liber, la juniori.

El reprezintă zilele acestea România la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Luni seara va concura în finala competiției, unde s-a calificat cu cel mai bun timp. Astfel, a doborât recordul mondial la juniori.

Tot luni va concura pentru medalie, dar în proba de 100 de metri spate și Robert Glință, care s-a calificat cu al optulea timp la general, 53:00, din semifinală.