David Popovici, fenomenul înotului mondial, va fi premiat de Ministrul Educației pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice de la Tokyo

David Popovici, adolescentul de 16 ani, considerat fenomenul natației mondiale, va fi premiat de Ministrul Educației pentru realizările sale de la Jocurile Olimpice, în cadrul unei ceremonii fastuoase.

03 aug. 2021, 21:39
David Popovici, fenomenul înotului mondial, va fi premiat de Ministrul Educației pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice de la Tokyo

David Popovici, în vârstă de 16 ani,  cea mai tânără vedetă a înotului mondial de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, va fi premiat pentru realizările sale excepționale în domeniul sportului, de către Ministrul Educației .

Ceremonia va avea loc chiar la sediul Ministerului Educației, iar la eveniment vor fi prezenți Sorin Cîmpeanu, precum și antrenorul și părinții sportivului David Popovici.

„Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, premiază miercuri, 4 august, rezultatele obținute de David Popovici la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ceremonia se va desfășura la sediul Ministerului Educației, începând cu ora 13:30, în prezența sportivului, antrenorului și a părinților acestuia. La eveniment vor mai participa directorul Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București (unitatea de învățământ în care studiază David Popovici) și inspectorul școlar general al Municipiului București.” se arată în comunicatul de presă.

David Popovici, adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice

David Popovici

,  adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, a declarat la sosirea în ţară că în viitor îşi doreşte să ajungă cât mai sus în concursurile internaţionale.

Popovici a povestit cum a fost experienţa de la Tokyo.

Mă așteptam la o primire, dar nici chiar la primirea aceasta. A fost foarte frumos, mai ales că au venit și băieții de la Subcarpați, sunt fanul lor.

Le mulțumesc tututor celor care au venit. Nu prea am văzut Tokyo, ca oraș, dar în bula în care am stat noi a fost frumos. A fost obositor, însă mă bucur că am fost în vârf de formă și că am acumulat experiență. Până la Paris mai sunt destule concursuri.

Pe lângă să dorm și să vorbesc cu prietenii, vreau să mănânc niște sushi. În mod ironic, am mâncat sushi mai bun în România decât în satul olimpic. Eu mi-am îndeplinit cu mult obiectivele. Sper că i-am speriat pe ceilalți, le-am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani.

M-a motivat faptul că oamenii din România se trezeau noaptea să mă vadă, asta m-a împins foarte mult. M-am detașat puțin de social media, au venit mii de mesaje acolo. Poate că voi începe să răspund în următoarele zile”, a spus Popovici când a revenit în ţară, potrivit digisport.ro.

David Popovici (16 ani) s-a situat pe locul 7 în finala probei de 100 metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportivul român a reușit o performanță remarcabilă, el a reușit să intre în finală în ambele probe la care a concurat: 100 și 200 de metri.

Titlul olimpic i-a revenit americanului Caeleb Dressel, cu record olimpic (47.02), acesta fiind urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).