David Popovici, adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, declaraţii fabuloase la revenirea în ţară: „Am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani”

David Popovici, adolescentul în vârstă de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, a revenit în ţară. Acesta a vorbit despre experienţa de la Tokyo şi a anunţat ce va face în următoarea perioadă.

02 aug. 2021, 14:41
David Popovici, adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, declaraţii fabuloase la revenirea în ţară: „Am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani”
David Popovici, adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, declaraţii fabuloase la revenirea în ţară: "Am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani"

David Popovici,  adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, a declarat la sosirea în ţară că în viitor îşi doreşte să ajungă cât mai sus în concursurile internaţionale.

David Popovici a revenit în ţară. Ce va face în următoarea perioadă

Citeşte şi David Popovici și asumărea „eșecului” cu maturitate: „Avem timp, răbdare şi pasiune. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoţi ceva din asta”

Popovici a povestit cum a fost experienţa de la Tokyo.

„Mă așteptam la o primire, dar nici chiar la primirea aceasta. A fost foarte frumos, mai ales că au venit și băieții de la Subcarpați, sunt fanul lor.

Le mulțumesc tututor celor care au venit. Nu prea am văzut Tokyo, ca oraș, dar în bula în care am stat noi a fost frumos. A fost obositor, însă mă bucur că am fost în vârf de formă și că am acumulat experiență. Până la Paris mai sunt destule concursuri.

Pe lângă să dorm și să vorbesc cu prietenii, vreau să mănânc niște sushi. În mod ironic, am mâncat sushi mai bun în România decât în satul olimpic. Eu mi-am îndeplinit cu mult obiectivele. Sper că i-am speriat pe ceilalți, le-am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani.

M-a motivat faptul că oamenii din România se trezeau noaptea să mă vadă, asta m-a împins foarte mult. M-am detașat puțin de social media, au venit mii de mesaje acolo. Poate că voi începe să răspund în următoarele zile”, a spus Popovici când a revenit în ţară, potrivit digisport.ro. 

David Popovici (16 ani) s-a situat pe locul 7 în finala probei de 100 metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportivul român a reușit o performanță remarcabilă, el a reușit să intre în finală în ambele probe la care a concurat: 100 și 200 de metri.

Titlul olimpic i-a revenit americanului Caeleb Dressel, cu record olimpic (47.02), acesta fiind urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).

David Popovici e înscris și la proba de 50 de metri.

Am îndrăznit să visez la o medalie, dar nu acesta a fost scopul pentru care am venit aici. N-aș putea să fiu mai satisfăcut. Faptul că am fost atât de aproape de medalie îmi demonstrează că voi avea un viitor strălucit” , a declarat sportivul  după ce a intrat în semifinale la proba de 100 de metri.

La proba de 200 de metri, puştiul de 16 ani a fost la doar două sutimi distanță de a aduce medalia de bronz României. David a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68. Atitudinea lui de la Tokyo a demonstrat mentalitatea de învingător și psihicul puternic, care i-au ghidat pașii până la acest nivel colosal de performanță.

Citeşte şi JO 2020, înot: David Popovici, fenomenul înotului românesc, locul 7 în finala de la 100 metri liber de la Tokyo