David Popovici, în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp din serii la Campionatele Mondiale de Juniori

David Popovici s-a calificat, miercuri, în finala probei de 200 de metri liber, în cadrul Campionatelor Mondiale de Natație pentru Juniori.

31 aug. 2022, 19:59
David Popovici, în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp din serii la Campionatele Mondiale de Juniori

David Popovici a fost cronometrat cu cel mai timp din seriile de la Lima.

Înotătorul român a fost primul în ultima serie: 1:49.40. Depășit de turcul Batuhan Filiz pe ultima lungime de bazin, David nu a vrut să rateze prima poziție și a forțat în ultimii metri.

Ștefan Cozma a terminat pe locul 6 în a șasea serie (1.53.37) și nu a reușit să se califice în ultimul act.

David Popovici deține recordul mondial de juniori în proba de 200 m liber: 1:42.97, timp înregistrat în finala Campionatului European de la Roma.

David Popovici a devenit cel mai rapid înotător de pe planetă, fiind sportivul despre care scriu toate publicațiile internaționale de câteva săptămâni. A făcut spectacol la Campionatele Europene de Natație din acest an. Românul de 17 ani a devenit dublu campion european, după ce a primit două medalii de aur la proba de 100 și 200 de metri.

Înotătorul a stabilit un record mondial la juniori, la 200 de metri liber, 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, la Roma. David Popovici a scos al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 de metri liber.

De asemenea, sportivul de la Dinamo a luat medalia de aur și la 100 de metri, când a stabilit și un record mondial, cu timpul de 46,86 secunde, fiind cel mai bun timp din istorie la această probă.

Andra Gorecki, în finala probei de 200 m fluture la CM Natație Juniori

Și Andra Gorecki a reușit să se califice în finala probei de 200 m fluture la CM Natație Juniori. A terminat pe locul doi în a patra serie (2:16.06, a cincea performanță din serii). Ultimul act al probei de 200 m fluture feminin este programat joi, de la ora 02:09 ora României).

Citește și Cum arată o zi din viața lui David Popovici: „Mă trezesc la 4.45. Sunt 7-8 ore pe zi pe care le aloc sportului”

Citește și David Popovici, gest de campion adevărat. Înotătorul de aur a strâns o sumă colosală pentru a ajuta o mamă a trei copii grav bolnavă și care a rămas fără casă