David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, este unul dintre cei cinci finalişti care luptă pentru titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021.

19 nov. 2021, 08:36
David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021

David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021. Pe 6 noiembrie 2021, după ce a câștigat finala la 200 de metri liber la Campionatul European de natație de la Kazan, David Popovici a devenit primul înotător român campion european în bazin scurt la seniori.

David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021

„Nominalizarea pentru Premiul Piotr Nurowski 2021 mă onorează şi sunt mândru că un român este apreciat de către Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de „Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară. Ceilalţi 4 nominalizaţi sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism). Votul şi ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021. Ţineţi-mi pumnii!”, a scris David Popovici pe Facebook.

Motivul uluitor pentru care David Popovici a plecat de la CSA Steaua la CS Dinamo. Tatăl sportivului rupe tăcerea!

David Popovici, 17 ani, deține recorduri mondiale de juniori la probele de 100 m și 200 m liber. A doborât de două ori recordul mondial de 100 m liber la Campionatele Europene de înot de juniori din 2021 de la Roma, Italia. Performanța l-a făcut să fie cel mai rapid om din lume în 2021, depășindu-l pe Kliment Kolesnikov. S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind cel mai tânăr membru al echipei României. La vârsta de 16 ani, a obținut locul 4 în finala olimpică de 200 de metri liber, la doar două sutimi de poziția a treia!

Campionul David Popovici dezvăluie adevăratul motiv pentru care a refuzat oferta americanilor: „Știu și părți rele despre SUA”