David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatul Naţional de înot în bazin scurt de la Otopeni

David Popovici, cel mai rapid înotător de pe planetă a câştigat, vineri, încă o medalie de aur la Campionatul Naţional în bazin scurt, competiţie care s-a desfăşurat la Otopeni, unde s-a impus în proba de 200 m liber.

11 nov. 2022, 19:58
David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatul Naţional de înot în bazin scurt de la Otopeni

După ce cu o zi înainte a câștigat şi proba de 100 de metri liber, David Popovici a cucerit încă o medalie de aur la Campionatul Naţional de înot în bazin scurt, competiţie care a avut loc astăzi, la Otopeni.

Elevul lui Adrian Rădulescu s-a impus vineri în proba de 200 m liber.

David Popovici a câştigat proba de 200 m liber la Campionatul Național de Înot în bazin scurt, cu timpul 1:43.06.

Pe locul doi s-a clasat Mihai Gergely (CSM Cluj Napoca) – 1:46.58, iar pe locul trei a terminaat Vlad Ştefan Mihalache (ACS Aqua Sport Citius Bucureşti) – 1:49.08.

Citiți și: David Popovici, medalie de aur şi record naţional la CN în bazin scurt de la Otopeni. Când va mai concura

David Popovici va mai concura la Otopeni în probele de 100 m mixt (sâmbătă) şi 400 m liber (duminică).

Concursul va fi transmis și LIVE pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

„Federația Română de Natație și Pentatlon Modern organizează, în perioada 10-13 noiembrie, întrecerile Campionatului Național de înot în bazin scurt (25 m) pentru juniori, tineret și seniori, ediția 2022.

Competiția se desfășoară în premieră în bazinul din incinta Complexului Sportiv de Natație din Otopeni, iar toți cei care doresc să vadă la lucru cei mai buni înotători români ai momentului își pot achiziționa bilete accesând link-ul entertix.ro

Prețul biletelor este următorul:
Sesiunea de dimineață:
Copii până în 14 ani – 5 lei;
Adulți și copii peste 14 ani – 10 lei;
Sesiunea de seară:
Copii până în 14 ani – 10 lei;
Adulți și copii peste 14 ani – 25 lei”, potrivit anunțui făcut pe Facebook, de Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Posted by David Popovici on Wednesday, 9 November 2022

 

Anul acesta, David Popovici a cucerit 13 medalii, majoritatea de aur.

Prin performanțele sale, David Popovici a uimit o întreagă lume, fiind considerat o nouă stea a înotului mondial.

Sportivul a uimit o lume întreagă la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta, unde a devenit al doilea înotător din lume care a câștigat probele de 100 și 200 m liber.

De asemenea, deși junior, la cea dintâi prezență a sa la Campionatele Mondiale de seniori, a devenit primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori și cel mai tânăr campion mondial din istoria natației.

Timpul înregistrat în finala de la 200 m liber, al patrulea din istoria înotului mondial, a reprezentat un nou record al lumii de juniori. După ce s-a impus și în finala de la 100 m liber, a devenit primul înotător român din toate timpurile dublu campion mondial, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Citiți și: David Popovici, victima unui fake news! Sportivul și-ar fi cumpărat un bolid de lux, dar nici măcar nu are permis: „Eu merg cu bicicleta!”