David Popovici, învins în ultimul moment la Campionatul Mondial de Natație. Înotătorul-fenomen, locul 4 în finala de 200 metri liber

Update - David Popovici a ratat podiumul la 200 metri liber, proba lui favorită, la Campionatul Mondial de Natație, deși a fost primul la primele trei întoarceri.
Alina Costache
25 iul. 2023, 14:07
David Popovici, învins în ultimul moment la Campionatul Mondial de Natație. Înotătorul-fenomen, locul 4 în finala de 200 metri liber
David Popovici, medalie de aur şi record naţional la CN în bazin scurt de la Otopeni. Când va mai concura

David Popovici a terminat pe locul patru. A a avut un timp de 1:44.90, fiind depășit în ultimii 25 de metri de cei trei medaliați.

Medalia de aur a fost obținută de britanicul Matthew Richards (1:44.30). Pe locul 2 a venit un alt britanic, Tom Dean (1:44.32), iar bronzul l-a luat Sunwoo Hwang (1:44.42).

Știre inițială

David Popovici va înota marți ca să-și apere titlul mondial la 200 metri liber. Înotătorul român s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Nataţie de la Fukuoka cu cel mai bun timp.

David Popovici, pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a ajuns în ultimul act al probei de 200 m liber cu cel mai bun timp din semifinale – 1:44.70 min.

Finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka este programată marţi, de la ora 14:02.

Citește și David Popovici va studia din toamnă psihologia. Multiplul campion european și mondial este convins că a făcut alegerea potrivită: „Simt că am o înclinație spre acest domeniu”

David Popovici se luptă pentru cel mai bun timp, alături de alți șapte înotători de top. Românul este cel mai tânăr dintre cei opt finaliști. Patru dintre ei au mai fost în bazin cu tânărul sportiv și la Budapesta.

Cine sunt adversarii lui David Popovici din finala de 200 de metri

Luke Hobson (SUA), 20 de ani

Luke Hobson a câștigat proba de 200 de metri la concursul de selecția al SUA, reușind un timp de 1:45,10. „Am fost foarte încrezător. Nu pot spune că nu a durut pentru că mereu o cursă de 200 de metri doare. Mai am câteva lucruri tehnice de îmbunătățit”, a spus el pentru Reno Gazzette Journal după competiția din SUA.

Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), 20 de ani

E vicecampion mondial din 2022, iar cea mai bună performanță a ei este 1:44,47. „E un tip foarte drăguț. Mai mult decât a fi un înotător e un băiat foarte politicos și amabil. Suntem prieteni de când am început să înotăm în concursuri împreună. În plus este și un competitor de clasă și de abia aștept să concurez cu el”, a spus David Popovici pentru jurnalistul de la agenția sud-coreeană Yonhap.

Citește și David Popovici a dăruit medalia de aur unui copil care a învins cancerul. Mesajul emoționant al sportivului

Tom Dean (Marea Britanie), 23 de ani

A fost învins de David Popovici la Campionatele Mondiale de anul trecut, când s-a situat pe locul al treilea în finala mondială de la Budapesta. „Pentru mine într-o cursă este sută la sută sau nimic”, spunea el într-un interviu. Scopul lui este să devină cel mai medaliat sportiv din istoria Marii Britanii.

Matt Richards (Marea Britanie), 20 de ani

A reușit să-l învingă pe campionul olimpic în cursa națională, când a stabilit cel mai bun timp al lui, 1:44,83. „Am învățat multe lucruri în ultimele 18 luni și tot ce-mi doresc este să prind finalele, să pot lupta pentru medalii”, a spus el înainte de Campionatele Mondiale de la Fukuoka.

Honjoon Lee (Coreea de Sud), 22 de ani

E al doilea sud-coreean prezent în finală. „Vreau să îmi îmbunătățesc cel mai bun timp al meu și să fac o finală bună”, le-a spus el jurnaliștilor din țara sa.

Kieran Smith (SUA), 23 de ani

Cea mai bună performanță a americanului la proba de 200 de metri liber în bazin olimpic e timpul de 01:44,74. Are în palmares un bronz olimpic cucerit în proba de 400 metri liber și un aur mondial cu ștafeta de 4×200 m liber la CM de la Budapesta.

Felix Aubock (Austria), 27 de ani

Austriacul e cel mai în vârstă înotător din finală. A fost pe locul cinci în proba de 200 metri liber, anul trecut, la Campionatele Mondiale.

Spynews
Colegii lui Flavius, fotbalistul de 19 ani găsit mort în râul Olt, un ultim omagiu, la liceu. Tatăl lui s-a întors din Germania pentru balul de absolvire, dar se pregătește de înmormântare / FOTO
Bzi.ro
Daliana Răducan și-a ales rochia pentru altar! Răzvan Simion a rămas mut de uimire
Fanatik.ro
Minerva știe ce zodii vor avea noroc în perioada 3 – 9 iunie 2024. Acești nativi vor da lovitura
Capital.ro
Elena Udrea A SCĂPAT. Decizia este definitivă
Playtech.ro
ȘOCANT! De ce au stat îmbrățișati cei trei tineri în mijlocul viiturii din Italia! Detalii uimitoare ies la iveală
DailyBusiness
BNR face anunțul momentului pentru românii cu credite în lei!
Adevarul
TIR căzut în Dunăre de pe podul din zona Bahna. Șoferul a fost scos mort din apă de scafandri VIDEO
Spynews
Star Matinal. Caius Covrig, declarații exclusive despre iubită. Milionarul este un bărbat împlinit: „Nu cere nimic și merită totul” / VIDEO
Spynews
Vlad Gherman și Oana Moșneagu și-au dăruit scrisori înainte de nuntă. Ziua cea mare a fost cu totul și cu totul specială pentru ei: „Povestea noastră...” / VIDEO
Evz.ro
Lady Gaga, însărcinată? Ce s-a văzut la nunta surorii ei
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
Ultima postare pe care a mai apucat să o facă Patrizia înainte să fie luată de viitura din Italia. Ți se face pielea de găină
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de furtuni electrice în România. Pe ce dată încep
Playsport.ro
Apariție ȘOC pentru Pescobar și Adrian Mutu! Unde au fost surprinși
kanald.ro
Cum a reacționat o străină când a văzut pentru prima dată urzici: „O să mă mănânce?”. Videoclipul este viral pe TikTok
Capital.ro
Românii trebuie să primească BANII ÎNAPOI. Guvernul a decis. Până la 31 decembrie
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
Flavius, filmat cum se îneacă! Imagini uluitoare cu ultimele clipe de viață ale băiatului de 19 ani
substantial.ro
Mihai Leu internat de urgență la Institutul Fundeni din cauza unei afecțiuni oncologice
MediaFlux
Legea Pensiilor se modifică din nou. Angajații care vor beneficia de reducerea stagiului de cotizare
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'