David Popovici va studia din toamnă psihologia. Multiplul campion european și mondial este convins că a făcut alegerea potrivită: „Simt că am o înclinație spre acest domeniu”

David Popovici, multiplu campion european și mondial la natație, a ales să studieze la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.

11 iul. 2023, 21:49
David Popovici va studia din toamnă psihologia. Multiplul campion european și mondial este convins că a făcut alegerea potrivită: „Simt că am o înclinație spre acest domeniu”
David Popovici va studia psihologia la Universitatea din București

David Popovici a anunțat că a ales să studieze psihologia la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (FPSE) a Universității din Bcurești.

„Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din Bucureşti. Am ales Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (FPSE) a Universităţii din Bucureşti pentru că simt că am o înclinaţie spre acest domeniu şi pentru că ştiu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia şi prietenii aproape. Ne vedem, din toamnă, în campusul Universităţii din Bucureşti din Panduri”, a anunțat sportivul, marți, pe Facebook.

Citește și: David Popovici a dăruit medalia de aur unui copil care a învins cancerul. Mesajul emoționant al sportivului

David Popovici este de părere că a făcut alegerea potrivită și este bucuros că, în paralel cu activitatea academică, va beneficia și de sprijin în „atingerea de noi performanţe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, înotul”.

„Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoştinţelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat şi, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, a adăugat David Popovici.

Citește și: Ce note a luat David Popovici la examenul de Bacalaureat. Cu ce medie a promovat dublul campion mondial

Profesorul universitar și sociologul Marian Preda, rectorul Universității din București, a anunțat că s-au afișat înscrierile la instituția de învățământ și au șapte campioni medaliați la olimpiade internaționale științifice, trei cu medalii la competiții sportive, printre care și David Popovici, care s-au înscris la UB.

„Tinerii aceştia au decis să rămână acasă, noi le acordăm burse de performanţă, garantarea locului şi nişte condiţii care să le permită în paralel participarea la competiţii şi la şcoală. Dacă te străduieşti, încep să rămână în România foarte mulţi”, a transmis Marian Preda.