David Popovici, premiat de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru rezultatele obţinute la JO 2020: „Mi-ar plăcea ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli”

David Popovici, înotătorul care a făcut spectacol la Tokyo, a fost premiat de ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, în cadrul unei ceremonii speciale.

04 aug. 2021, 14:59
David Popovici, premiat de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru rezultatele obţinute la JO 2020: „Mi-ar plăcea ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli”

David Popovici, premiat de ministrul Sorin Cîmpeanu. Ceremonia s-a desfăşurat în prezența sportivului, antrenorului și a părinților acestuia. La eveniment, au participat, de asemenea, directorul Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București (unitatea de învățământ la care studiază David Popovici) și inspectorul școlar general al Municipiului București.

David Popovici, premiat de ministrul Sorin Cîmpeanu

Succesul lui ne face mândri pe toţi, pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească, sportul şcolar. Este un exemplu excepţional şi mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului şcolar. E un exemplu de performanţă, îi mulţumesc pentru disponibilitatea de a se adresa, odată cu începerea şcolii, unor elevi din şcoli pentru a încuraja susţinerea performanţei. David are un destin excepţional, e născut pe 15 septembrie. E un exemplu de determinare – ca David, de ambiţie – ca David, de voinţă – ca David, de iniţiativă – ca David, de dăruire – ca david. Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în şcoala românească un elev care să te facă atât de mândru că eşti român. Din partea Ministerului Educaţiei, îi ofer o recunoaştere simbolică, o plachetă”,  a spus ministrul Educaţiei.

David Popovici premiat de ministrul Sorin Cîmpeanu (1)

Sportivul a declarat că, deşi a primit oferte de a reprezenta alte ţări, nu a luat încă o decizie în acest sens.

Aş vrea să profit de valul pe care l-am creat şi să inspir cât mai mulţi copii să se apuce de sport. Viaţa mea a început să se schimbe deja după calificarea la Jocurile Olimpice. A fost nevoie de multă muncă şi determinare, dar a fost şi un pic de noroc să întâlnesc antrenorul potrivit, oamenii potriviţi.

Acum, sunt într-un moment de cotitură al vieţii mele. Nu ştiu dacă rămân în România sau Europa, sau mă duc pe alt continent. Vreau să las toate gândurile astea pentru după ce mă voi relaxa. Dar având aceşti oameni geniali în jurul meu, mă voi descurca excelent.

Mi-ar plăcea foarte mult ca generaţiile care urmează să poată îmbina sportul cu şcoala, să existe cât mai multe baze sportive în cât mai multe şcoli„, a declarat David la ceremonia de premiere.

Sportivul a spus, de asemenea, că este pasionat de psihologie, dar că încă nu este decis dacă va urma sau nu această facultate.

„Sunt pasionat de psihologie, e posibil ca asta să urmez, dar mai am doi ani să mă decid”, a declarat adolescentul.

Citeste si Revoltă la JO. Două campioane olimpice au adus omagiu pe podium „celui mai mare criminal din istorie”

Reamintim că David Popovici s-a clasat pe locul 4 în finala olimpică de la 200 m liber. Acesta a glumit pe seama diferenţei foarte mici de locul trei şi a spus că nu are niciun regret pentru că a ratat medalia olimpică.

Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. Aştept să-mi reproşeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV„, a declarat David Popovici.

Citeste si Nicolae Mitea, nevoit să își vândă vila! Fostul star al lui Ajax este disperat: „Am la dispoziție 30 de zile să-mi caut ceva unde să locuiesc”