David Popovici, prima reacţie după ce a scris istorie la CM de nataţie. „Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal”

David Popovici a declarat la TVR, după ce a câştigat şi cursa de 100 de metri de la CM de nataţie de la Budapesta, că este doar un puşti care înoată repede şi care inspiră oameni. Românul în vârstă de doar 17 ani a devenit dublu campion mondial la 100 şi 200 metri liber.

22 iun. 2022, 20:23
David Popovici, prima reacţie după ce a scris istorie la CM de nataţie. „Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal”

David Popovici, prima reacţie după ce a scris istorie la CM de nataţie. David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. David Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

„Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția scurtă a lui David Popovici, la interviul acordat în limba engleză. Sportivul a transmis un mesaj și în limba română pentru fanii prezenți în sala de la Budapesta și cei care l-au urmărit la TV: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat!”.

„Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni”, a spus David Popovici la TVR.

David Popovici a dezvăluit ce idol are din sportul românesc. Cum s-a recuperat miraculos după o accidentare gravă

David Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. Pe locul doi s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu timpul 47.64, iar podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu timpul 47.71.

Astrogramă David Popovici realizată de Daniela Simulescu: „Soare, Mercur, Marte, Jupiter, toate în Fecioară. Cu astfel de hartă natală, oricine atinge perfecțiunea”

David Popovici a fost desemnat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern sportivul anului în 2021, alături de el fiind desemnat sportivul anului şi Robert Glinţă. În 2021, la JO din Japonia, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber şi pe poziţia a şaptea, cea de 100 m liber, iar la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), el a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber. În plus, la Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (cu nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4×100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.