David Popovici a dezvăluit ce idol are din sportul românesc. Cum s-a recuperat miraculos după o accidentare gravă

David Popovici (17 ani) a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație şi este calificat şi în finala probei de 100 de metri liber. Campionul mondial a dezvăluit ce mare sportiv al României l-a inspirat.

22 iun. 2022, 17:58
David Popovici a dezvăluit ce idol are din sportul românesc. Cum s-a recuperat miraculos după o accidentare gravă

David Popovici a dezvăluit ce idol are din sportul românesc. Într-un interviu acordat Revistei Sport Magazin, David Popovici a dezvăluit că idolul lui este Ivan Patzaichin, legendarul canoist care a decedat în septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. „Mi-ar plăcea să fiu un om ca el! Părinţii mei îl ştiu mai bine, au prins marea lui carieră sportivă, dar de la ei am învăţat ce model a fost, ce însemna el pentru oameni şi ce mare sportiv a fost în general. Mi-au pasat şi mie treaba asta şi am început şi eu să mă uit la el, să învăţ despre el”, a spus David Popovici pentru sportm.ro.

Ce mănâncă David Popovici în fiecare dimineaţă. Se trezeşte la 4:30: „Este un obicei mai special”

Campionul mondial a dezvăluit şi cum a depăşit un moment mai dificil al carierei sale. „În vara lui 2018 mi-am întors rotula. Nici nu eram încălzit, am făcut un pas greșit și mi-am întors rotula. Părinții mei au luat decizia să merg la Dragoș Luscan, știau că este profesionist. Am luat cea mai bună decizie că am venit aici, la Kinetofit. Pentru că în 2-3 luni, m-a vindecat. O raritate să revin așa repede pentru un accident de rotulă întoarsă. Am revenit la cum eram înainte și să înot la fel de bine”, a spus David Popovici.

Cine este și cum arată iubita campionului mondial David Popovici. Au o relaţie de doi ani FOTO

Sportivul are în staff antrenor, medic, nutriționist, kinoterapeut, psiholog. Se pare că în materie de nutriție, a apelat de mai mult timp la unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați nutriționiști din SUA. „De multă vreme lucrează împreună. Iar la un moment dat părinții lui David îl plăteau pe acesta din banii lor pentru a-l avea în staff”, a precizat o sursă pentru ProSport.